Italija traži selektora: Anćeloti dobio ponudu da preuzme kormilo nacionalnog tima

Ukoliko prihvati poziv, Anćelotiju će biti ponuđen dvogodišnji ugovor
0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2018. 08:02h

Karlo Anćeloti dobio je poziv da preuzme selekciju Italije, pišu tamošnji mediji.

Korijere delo sport piše da se bivši trener Juventusa, Milana i Čelsija u ponedjeljak u Rimu sastao sa funkcionerima Fudbalskog saveza Italije Robertom Fabricinijem i Alesandrom Kostakurtom.

Na sastanku, koji je trajao 90 minuta, Fabricini i Kostakurta su, navodno, ubjeđivalli Anćelotija da preuzme kormilo nacionalnog tima. Takođe, Anćelotiju je ponuđeno i da sam bira saradnike koji će biti u njegovom stručnom štabu. U stručnom štabu bi trebalo da budu Anćelotijev sin Davide i legende italijsnkog fudbala Andrea Pirlo i Masimo Ambrozinij.

Ukoliko prihvati poziv, Anćelotiju će biti ponuđen dvogodišnji ugovor. Finansijski detalji su, za sada, nepoznati. Poznato je da je budžet za selektora azura i strućni štab pet miliona eura.

Anćeloti je bez posla još od septembra, kada je dobio otkaz u Bajernu nakon poraza od PSŽ-a u Ligi šampiona.

Italija je bez selektora od novembra porošle godine, kada je Đanpjero Ventura dobio otkaz zbog loših igara u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon Venture, kormilo azura bilo je privremeno povjereno Luiđiju Di Bjađu, ali se u on u prijateljskim mečevima, koje je Italija igrala u martu nije dokazao čelnicima saveza.

Posljednjih dana kao potencijalni selektor Italije spominjao se Roberto Manćini.

Očekuje se da novi selektor azura bude imenovan do 20. maja.

Bonus video: