Gol Stefana Savića u pobjedi Sitija!

Savić ušao u igru u 79. minutu, a u 87. nakon kornera Nasrija postigao prvi gol u dresu Sitija
0 komentar(a)
Savić, Foto: REUTERS
Savić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.10.2011. 16:17h

Jednu dobru i dvije loše vijesti dobio je crnogorski selektor Branko Brnović nakon jučerašnjeg kola Premijer lige.

Prva je da je Stefan Savić postigao debitantski gol u Engleskoj samo šest dana pred meč sa Englezima, a druge dvije da su Vejn Runi i Stiven Džerard izdržali posljednje „fitnes testove“ i da će se sjutra vjerovatno naći na Kapelovom spisku putnika za Podgoricu.

Od ostalih događaja, Mančester junajted i Mančester siti pobjedama su nastavili trku za titulu u kojoj su i dalje poravnati (po šest pobjeda i remi), Njukasl se probio na treće mjesto uoči današnjeg gostovanja Čelzija Boltonu, dok je je Liverpul sa igračem više savladao Everton u derbiju Mersisajda, i to u gostima.

Savić uljepšao pobjeduU svom četvrtom nastupu u Premijer ligi, od kojih je svaki put ulazio kao rezerva, Savić je postigao prvi gol. I na mnoge golgetere se puno duže čekalo...

Crnogorski defanzivac ostao je sam u šesnaestercu nakon kornera i „moćnim udarcem glavom“, kao je napisao BBC, savladao Pola Robinsona i dotukao već razbijenu odbranu Blekburna. Bio je to gol za konačnih 4:0.

Domaći navijači istakli su transperent „Kean out“, pokazavši da o svom treneru misle isto što i navijači Mančester sitija o Karlosu Tevesu („Tevez out“, istaknuto je već na početku). Simon Vukčević je sve to posmatrao sa klupe.

"Prvo poluvrijeme je bilo loše s naše strane, ali kada smo dali prvi gol, sve nam se otvorilo", prokomentarisao je pomoćni trener Sitija Dejvid Plat.

Nakon 0:0 na poluvremenu, mrežu Blekburna u nastavku napunili su Adam Džonson, Mario Baloteli, Samir Nasri i Savić, prvi Crnogorac koji je pogodio u Premijer ligi.Rekord JunajtedaVejn Runi je sanirao povredu mišića zadnje lože, odigrao je cijeli meč, ali se nije upisao u strijelce u teškoj pobjedi protiv Noriča na „Old trafordu“ (2:0).

Tek u 68. minutu Anderson je pogodio glavom, pa je Velbeku bilo lakše da nakon pasa Parka da i svoj doprinos.

Bila je ovo 19. uzastopna pobjeda Mančester junajteda kod kuće, što je rekord Premijer lige.

"Protivnik se dobro branio, ali jednom kada smo ih otvorili sve je bilo puno lakše", rekao je ser Aleks Ferguson.

Dobru seriju ima i Njukasl nakon pobjede protiv Volvsa - „svrake“ su nanizale 10 mečeva bez poraza, što je njihov najbolji rezultat od 1997. godine.Sudija pogurao LiverpulLiverpul je golovima 70 miliona eura vrijednih pojačanja, Endija Kerola i Luisa Suaresa, savladao Everton na „Gudison parku“, ali tek pošto je domaćin ostao sa igračem manje zbog nepravednog isključenja Džeka Rodvela.

"Da je sudio običan faul, ili da mu je pokazao žuti karton, opet bih bio razočaran. Dati crveni karton za onakav faul je čista glupost", grmio je menadžer Evertona Dejvid Mojes na račun sudije Rona Etkinsona.

Zanimljivo da je to bio 19. crveni karton na posljednih 12 derbija Mersisajda.

Tek nakon isključenja Liverpul je preuzeo kontrolu, prvo je imao penal (Hauard odbanio Kajtu) a onda u posljednjih 20 minuta riješio meč.

Stiven Džerard je ušao u drugom poluvremenu, što je bilo dovoljno Kapelu da pribilježi u svoj notes da se iskusni vezista oporavio nakon operacije prepona.

Rezultati

Aston Vila - Vigan 2:0

Agbonlahor 36, Bent 62.

Blekburn - Mančester siti 0:4

Džonson 57, Baloteli 59, Nasri 73, Savić 87.

Mančester j. - Norič 2:0

Anderson 68, Velbek 87.

Sanderlend - VBA 2:2

Bendtner 24, El Mohamadi 27 - Morison 4, Long 5.

Volvs - Njukasl 1:2

Flečer 88 - Ba 17, Gutijeres 38.

Everton - Liverpul 0:2

Kerol 71, Suares 82.

Sjutra

Bolton - Čelzi

Fulam - KPR

Svonsi - Stouk

Totenhem - Arsenal

Bonus video: