Vučinić: Navijao sam za Milan, ali sad želim da ga pobijedim

"Već sam davao golove Milanu, pokušaću ponovo, ali su u nedjelju važna samo tri boda", kaže Vučinić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2011. 10:53h

Nakon Intera i Rome, u nedjelju je na programu drugi veliki derbi u Seriji A, možda i najveći u ovom trenutku – u Torinu se sastaju Juventus i Milan, odnosno lider i šampion. “Stara” dama je prva nakon četiri kola sa osam bodova, dok je Milan sa tri boda manje na 12. poziciji…

Nakon jednog meča suspenzije, zbog crvenog kartona na meču sa Bolonjom, zbog kojeg je preskočio meč sa Katanijom, u tim Juventusa vraća se Mirko Vučinić.

"Kao dijete navijao sam za Milan, ali sada želim da ga pobijedim. Već sam davao golove Milanu, pokušaću ponovo, ali su u nedjelju važna samo tri boda. To je duel velikih ekipa, a mi želimo pobjedu zbog samopouzdanja i svijesti o našoj snazi", kaže kapiten crnogorske reprezentacije u intervjuu rimskom sportskom dnevniku “Korijere delo sport”.

Vučinić je govorio o svom novom klubu, Torinu…

"Ja sam izabrao Juventus i srećan sam zbog toga, jer su me saigrači i navijači prihvatili veoma dobro. Istina je da je bilo još dosta klubova koji su me htjeli, De Laurentis (predsjednik Napolija) me, takođe, tražio, ali sam veoma srećan u Torinu. To je drugačiji grad od Rima, sa manje haosa, manje ljudi koji te zaustavljaju na ulici", nastavlja Vučinić, koji danas slavi 28. rođendan.

Na pitanje da li smatra da su navijači Juventusa hladniji, Mirko kaže:

"Nisu, jednako su privrženi kao oni u Rimu, ali to drugačije ispoljavaju".

Vučinić se u međuvremenu preselio iz hotela u kuću.

"Kuća je u lijepoj zoni, blizu centra. Dopada mi se, dopada se i Stefaniji (supruga) i našem sinu. Aleksandar ima deset mjeseci, ali je srećan, jer u toj zoni ima puno zelenila. Zbog toga puno vremena provodimo zajedno u parku".

Izgleda da je sve idealno…

"Osim one situacije kada su mi na ulici ukrali sat sa ruke. Međutim, nijesam se uplašio, sve se tako brzo odvijalo da u tom trenutku i nisam shvatio šta se dešava".

Na pitanje da li predstavlja igrača top klase kakav je bio potreban Juventusu, Vučinić odgovara:

"Ne razmišljam o tim stvarima, mirno živim. Važno je da na terenu pružam maksimum".

A sve je krenulo iz Lećea, gdje je iz Sutjeske stigao sa 17 godina.

"Nosim lijepe uspomene iz tog perioda. Imamo puno prijatelja tamo, i idem u Leće kad god mogu".

U Rimu i Romi je proveo pet sezona…

"Sjećam se, izgledalo je da se pregovori Lećea i Rome neće nikada završiti. Na kraju je sve ispalo dobro. Napravio sam kvalitativni napredak u karijeri, proveo pet lijepih sezona u Romi. Imao sam i određenih problema sa rimskom sredinom, a onda mi je trebao novi stimulans. Zato sam i otišao u Juventus".

Za sada već bivšu predsjedniku Rome Rozelu Sensi ima samo riječi hvale.

"Zahvalio sam joj što me dovela iz Lećea, i dala mi veliku priliku, i što je, i pored velikih teškoća sa kojima se sretala, uvijek bila uz ekipu. Čudno je što sada svi imaju strpljenja prema Romi, što nije bio slučaj kada je ona vodila klub. Ostavio sam puno prijatelja u Rimu. Roma ima jaku ekipu, koja polako dolazi na svoje i počinje da se vidi “ruka” Luisa Enrikea. Di Benedeto? O novim vlasnicima ne mogu ništa da kažem, jer sam otišao prije nego su preuzeli klub".

U Romi je igrao sa Totijem, u Juventusu mu je saigrač Del Pjero. Dvije legende italijanskog fudbala.

"Imaju puno toga zajedničkog. Obojica su uvijek u službi ekipe i uvijek su spremni da vam daju savjet", kaže Vučinić.

Savićević mi je kazao da odmah prihvatim ponudu Juventusa

Dejan Savićević je za Vučinića rekao da je jedan od pet najboljih napadača na svijetu.

"Pretjeruje, ali njegove riječi mi gode, jer je bio veliki igrač, šampion", kaže Mirko.

Da li je tačno da ti je on predložio da ideš u Juventus?

"Kada je čuo da me Juventus traži, rekao mi je “Odmah idi”.

Da li si kao dijete navijao za Milan zbog Savićevića?

"Mnogo sam mu se divio, uostalom kao i svi moji vršnjaci u Crnoj Gori. Zato je i bilo logično da simpatišem Milan - zaključio je Vučinić.

Bonus video: