Imperativ i na kraju paklene sedmice

"Pritisak jeste veći nakon ispadanja iz Kupa, ali ovo je takav posao. Idemo dalje, ostalo nam je prvenstvo i pokušaćemo da ga završimo kako treba", kaže trener Miodrag Radulović.
0 komentar(a)
Budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 01.10.2011. 08:58h

Paklenu sedmicu, u kojoj su prvo morali da brane prvo mjesto na tabeli (uspješno), a onda da pokušaju da nadoknade tri gola zaostatka u revanšu Kupa (neuspješno), fudbaleri Budućnosti zaključiće još jednim derbijem, sjutra veče protiv Mogrena u 19 sati.

Da su mogli da biraju, Podgoričani bi za završetak takve nedjelje vjerovatno izabrali nekog lakšeg protivnika, ovako će za bolnu eliminaciju iz Kupa morati da se vade protiv aktuelnog šampiona.

"Pritisak jeste veći nakon ispadanja iz Kupa, ali ovo je takav posao. Idemo dalje, ostalo nam je prvenstvo i pokušaćemo da ga završimo kako treba", kaže trener Miodrag Radulović.

A možda Podgoričani neće biti baš pod tolikim pritiskom protiv Mogrena. Sve će zavisiti od utakmice Zeta – Rudar, koja se igra danas, a pobjeda domaćina ili remi poštedila bi fudbalere Budućnosti ko zna koje utakmice u nizu koju „moraju da dobiju“.

"Hoćemo li gledati Rudar? Nema potrebe, gledamo sebe, jer mi smo prvi na tabeli. Dok god budemo imali pravi pristup, bićemo tu gdje jesmo. Naravno, osluškivaćemo vijesti, ali nema potrebe da se opterećujemo. Ponavljam–mi smo prvi ", dodao je Radulović.

Šta god bude na Trešnjici, duel protiv Budvana pokazaće da li je i koliko Budućnost uzdramana preranim gubitkom jednog od dva trofeja koja je zacrtala da osvoji.

"Nije prijatno što smo ispali iz Kupa, ali to moramo da zaboravimo jer tu više ništa ne može da se uradi. Odigrali smo težak meč, pod ogromnim imperativom, mnogi fudbaleri su po prvi put igrali takvu vrstu utakmice i nedostajala je mirnoća, završni pas", kaže trener Budućnosti.

Raduloviću su, međutim, satisfakcija navijači.

"Ne pamtim da je jedan neuspjeh ispraćen tolikim aplauzom. Zahvalni smo navijačima na podršci".

Budućnost će u nedjelju igrati i protiv tradicije, jer je posljednji put savladala Mogren na svom terenu prije više od tri godine, u maju 2008, kada je bilo 3:0. Budvani su nakon toga tri puta zaredom slavili pod Goricom, svaki put po 2:1.

"Ne bih se složio da je Mogren u krizi. Možda jeste u rezultatskoj, ali igračkoj sigurno ne. U pitanju je kvalitetna ekipa, koju predvodi trener kojeg jako cijenim. Biće nam teško i zbog toga što je ovo treća jaka utakmica u sedam dana, treba povratiti igrače, ali vjerujem u svoj tim", zaključio je Radulović.

Budućnost je nakon osam kola sakupila čak osam bodova više od Mogrena i sjutra ima šansu da jednog od rivala definitivno otpiše iz trke za titulu.

Bonus video: