Simović: Probaćemo da se trijumfom vratimo u trku

"Mislim da treba da igramo strpljivo i čekamo šansu, a ukoliko se ukaže - znaćemo da je iskoristimo", smatra štoper Mogrena.
64 pregleda 0 komentar(a)
FK Mogren, Foto: Luka Zeković
FK Mogren, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.10.2011. 09:28h

Malo ko je očekivao da će aktuelni šampion Mogren protiv najvećeg izazivača Budućnosti već u devetom kolu igrati derbi koji može uveliko da odredi dalji tok šampionata.

Nakon samo osam kola Budvani zaostaju čak osam bodova za ekipom Budućnosti, a jasno je da okršaj pod Goricom može biti i odlučujući za posrnulu četu Branislava Milačića...

"To će biti pravi derbi crnogorskog fudbala. Ukoliko izgubimo, gubimo i bitku za titulu, a ukoliko slavimo - ostajemo u igri. Napravili smo nekoliko kikseva protiv ekipa koje su lošije od nas, ali volio bih da se ispravimo baš protiv Budućnosti. Odgovara nam da igramo protiv njih, a imamo i pozitivnu tradiciju pod Goricom, jer smo slavili pobjede u posljednjih nekoliko godina", ističe Janko Simović, štoper Mogrena.

Budvani su osvojili samo 14 od moguća 24 boda u dosadašnjem dijelu sezone (doživjeli su po dva poraza i remija), ali im pod Goricom sigurno neće nedostajati motiva...

"Motiva ima uvijek, a postoji i veliko rivalstvo u posljednjih nekoliko godina. Svako će dati sto odsto, a i publika će doći u velikom broju. Siguran sam da imamo šta da pokažemo. Ako slavimo, dospjeli bismo na pet bodova minusa u odnosu na Budućnost. Mislim da bismo u toj situaciji imali neke šanse za titulu. Svjesni smo, međutim, da će nam biti teško. Budućnost ima odličnu ekipu i veoma uspješnu rezultatsku seriju, ubjedljivi su na svom terenu, gdje još nijesu primili pogodak. Vjerujem, međutim, da možemo da napravimo dobar rezultat - kazao je Simović.

Defanzivac Budvana napominje i da aktuelni šampion ne smije da srlja...

"Mislim da treba da igramo strpljivo i čekamo šansu, a ukoliko se ukaže - znaćemo da je iskoristimo. Oslabljeni smo odlaskom Gluščevića, ali imamo igrače koji mogu da postignu pogodak", smatra štoper Mogrena.

Mogren je “na minus osam”, situacija koja nije redovna za šampionsku ekipu. Na Lugovima je, međutim, specifična fudbalska klima...

"Nema pritiska, domaćin ima veći imperativ nego mi. Mi idemo da igramo rasterećeno, prošli smo u Kupu, dok je Budućnost eliminisana od Bokelja i ostalo joj je prvenstvo. I Rudar je na samo dva boda zaostatka u odnosu na lidera, zaključio je Simović.

Bonus video: