Hicfeld za Crnu Goru pozvao i mlađeg Freja

Vezista Bazela Fabijan Frej nalazi se u sastavu reprezentacije Švajcarske za dva posljednja meča u kvalifikacijama, protiv Velsa u Kardifu i Crne Gore u Bazelu
55 pregleda 0 komentar(a)
Otmar, Foto: Reuters
Otmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.09.2011. 10:34h

Vezista Bazela Fabijan Frej nalazi se u sastavu reprezentacije Švajcarske za dva posljednja meča u kvalifikacijama, protiv Velsa u Kardifu 7. oktobra i Crne Gore u Bazelu četiri dana kasnije.

Selektor Otmar Hicfeld odlučio je da mlađem Freju da drugu šansu u reprezentaciji nakon što je 22-godišnji vezista postigao gol protiv Mančester junajteda na „Old trafordu“ u srijedu veče igrajući za Bazel u Ligi šampiona (3:3).

Stariji Frej, Aleksandar (njih dvojica nisu u srodstvu) strijelac dva preostala gola za Bazel protiv Mančestera, povukao se iz reprezentacije još nakon meča u Bugarskoj marta ove godine i ne želi da mijenja svoju odluku, iako Švajcarci dva kola prije kraja imaju šansu da budu drugi u grupi i igraju baraž za Evropsko prvenstvo.

Ne računajući Fabijana Freja, ali i debitanta Rikarda Rodrigeza iz Ciriha, Hicfeld je za Vels i Crnu Goru pozvao provjeren tim sastavljen od iskusnijih fudbalera.

"To su ti igrači koji su me protiv Engleske (2:2) i Bugarske (3:1) uvjerili da su pravi", kazao je Hicfeld.

Švajcarci, međutim, imaju problema, Trankilo Barneta otpao je još ranije zbog povrede, dok Filip Senderos, Eren Derdjok i Blerim Džemaili ove sezone praktično i ne igraju u svojim klubovima.

"To je stvarno problem", dao je Hicfeld.

Švajcarskoj će za drugo mjesto u grupi najvjerovatnije biti potrebna pobjeda od dva gola razlike protiv Crne Gore u Bazelu u posljednjem kolu, ali će se jasna računica znati nakon mečeva u utorak. Tada Crne Gora dočekuje Englesku, dok „sajdžije“ gostuju Velsu.

Ipak, šta god da se desi Švajcarska će biti pod imperativom protiv Crne Gore, od koje trenutno ima tri boda manje.

Na spisku su golmani Dijego Benaljo (Volfsburg), Džoni Leoni (Cirih) i Marko Wolfli (Jang Bojs), defanzivci Štefan Lihštajner (Juventus), Johan Djouru (Arsenal), Filip Senderos (Fulam), Stiv Von Bergen (Ćezena), Tim Klose (Nirnberg), Reto Cigler (Fenerbahče) i Rikardo Rodrigez (Cirih), vezisti Valon Behrami (Fiorentina), David Degen (Jang Bojs), Gokhan Inler (Napoli), Želson Fernandeš (Lester), Blerim Džemaili (Napoli), Fabijan Frej (Bazel) i Kserdan Šaćiri (Bazel), te napadači Eren Derdjok (Bajer Leverkuzen), Inoćent Emeghara (Lorijen), Granit Džaka (Bazel) i Admir Mehmedi (Cirih).

Bonus video: