Mit je trajao osam kola

"Konstantno smo gledali u semafor, jurili smo veliki zaostatak, sve nas je to sputalo", kaže Đorđije Đikanović, strijelac gola u 17. minutu.
76 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2011. 07:58h

Još je sezona kratkih rukava, a Budućnost je već ostala bez Kupa, jednog od dva trofeja koja je planirala da osvoji. Pehar koji Podgoričama pet godina izmiče opet je otplovio niz Moraču, iako se nakon sedam uzastopnih pobjeda na početku prvenstvu činilo da će to biti spektakularna godina.

Ali, jedan jedini poraz na 11 utakmica, uz devet pobjeda na dva fronta, odnio je jedan trofej - "pragmatičnost" kakva odavno nije viđena. Podgoričanima je ostalo prvenstvo u kojem će morati da guraju sa velikim džakom na leđima na kojem je odmah nakon revanša sa Bokeljom ispisano: "Ispali smo iz Kupa, moramo da osvojimo titulu".

"Ispali smo iz Kupa u prvoj utakmici u Kotoru, a ne u revanšu. Nismo smjeli da dozvolimo onakav poraz, da smo realizovali makar jednu od sedam stopostotnih šansi koje smo imali na tom meču vjerovatno bi sve bilo drugačije. Ali, teško je nadoknaditi tri gola zaostatka i kada igrate protiv omladinaca, a ne prvoligaške ekipe. Konstantno smo gledali u semafor, jurili smo veliki zaostatak, sve nas je to sputalo", kaže Đorđije Đikanović, strijelac gola u 17. minutu nakon kojeg se činilo da će Budućnost napuniti mrežu Kotorana, ali do kraja meča maltene da nije imala ni šansu.

Revanš sa Bokeljom takođe je razbio mit da Podgoričani mogu kad kod požele da utrpaju protivniku "pet komada u jednom poluvremenu", kako se stvorila iluzija nakon nekoliko ubjedljivih trijumfa u prvenstvu. Jedan srećni gol iz prekida i jedan iz diskutabilnog penala - bilo je sve što je Budućnost uspjela da uradi u prvom meču ove sezone u kojem se tražilo više od obične pobjede.

Pokazalo se da izabranici Miodraga Radulovića nemaju mehanizme da lako probiju protivnika zatvorenog u njegov šesnaesterac - ni kratkim pasovima kroz igru, ni probojima sa bokova, ni šutevima iz daljine.

Budućnost ostaje prvi favorit za titulu, ali ne toliko dominantan i naglašen kako se činilo nakon osam kola prvenstva. Uostalom, Rudar je na minus dva, slijedi grčevita borba, a Bokelj je pokazao da Podgoričani - nisu nepobjedivi.

"Nismo odigrali najbolje što možemo, a bili smo i umorni od derbija sa Rudarom. Sve je to uticalo da Bokelj sačuva prednost. Sada moramo i fizički i psihološki da se vratimo za prvenstvo. Čeka nas derbi sa Mogrenom i veoma težak posao, bez obzira što su Budvani malo zaostali na startu. Svi imaju veliki motiv kada igraju na našem stadionu, ali vjerujem da ćemo biti pravi i da ćemo ostati na vrhu", istakao je Đikanović.

Olakšavajuća okolnost, ako je uopšte ima nakon ispadanja iz Kupa, je u tome što će Podgoričani do kraja moći da se skoncentrišu isključivo na prvenstvo.

"Potrdićemo se da osvojimo titulu, to će biti jedino iskupljenje. To dugujemo i navijačima, koji su nas ohrabrili nakon utakmice. Dirnuo nas je taj gest i pokušaćemo da im uzvratimo na najbolji način", zaključuje Đikanović.

Bonus video: