Božović vraća Amkaru napadački fudbal

Božović će u svom drugom mandatu na klupi pokušati da vrati Amkar tamo gdje ga je ostavio 2008. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2011. 17:08h

Prije dva dana je sve bilo dogovoreno, a od danas je i zvanično - crnogorski trener Miodrag Božović Grof preuzeo je Amkar iz Perma, drugi put u svojoj karijeri.

Božović je u svom prvom mandatu vodio Amkar 2008. godine i odveo ga do fenomenalnog 4. mjesta u ruskoj Premijer ligi i plasmana u Ligu Evrope.

Takav podvig zauvijek je otvorio Božoviću vrata kluba iz Perma, pa se nakon uspješne epizode u FK Moskvi (2009) i neuspješne moskovskom Dinamu (kraj 2010. i početak 2011) čekalo samo da uprava Amkara otpusti dosadašnjeg trenera Rašida Rahimova pa da Grof ponovo sjedne na trenersku klupu.

Interesantno da je Božović u svom prvom mandatu preuzeo Amkar takođe od Rahimova - tada je u jednom intervjuu za "Vijesti" izjavio da je jedna od tajni njegovog fenomenalnog odnosa sa igračima i sreća da uvijek preuzima ekipu nakon "trenera diktatora".

Božović će dakle pokušati da vrati Amkar tamo gdje ga je ostavio 2008. godine. Sa Mitrom Novakovićem u veznom redu i Radomirom Đalovićem u napadu, klub iz Perma trenutno drži 13 mjesto na tabeli i ima samo šest bodova više od posljednjeplasiranog Spartak Naljčika.

Klub iz Perma se pod Rahimovom palicom prepoznavao i po taktici "svi u odbranu, u napad po potrebi" (najmanje postignutih golova u ligi - samo 15 u 25 kola), a navijači se nadaju da će Božović vratiti napadački fudbal.

Božović je kao fudbaler igrao u podgoričkoj Budućnosti i Crvenoj zvezdi, a u inostranstvu u klubovima iz Indonezije, Japana, Kipra i Holandije.Trenerski posao počeo je da obavlja u Beogradu sa Karaburme, a potom je trenirao brojne klubove među kojima su Hajduk Lion, Borac iz Čačka (tri puta), japanskaFukuoka i podgorička Budućnost.

Bonus video: