Napulj gori kao u vrijeme Maradone, Zof poručuje: Juve će izgubiti od Intera

"Usuđujem se da kažem da je meč sa Interom presudan", jasan je trener Juvea Masilimilijano Alegri
52 pregleda 0 komentar(a)
Kalidu Kulibali Juventus - Roma, Foto: Reuters
Kalidu Kulibali Juventus - Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2018. 16:47h

Šokantan gol Kalidua Kulibalija u 90. minutu donio je Napoliju veliku pobjedu nad Juventusom i otvorio prvenstvo kada je izgledalo da "stara dama" nezadrživo grabi ka sedmoj tituli prvaka Italije zaredom.

"Azuri" su četiri kola prije kraja na minus jedan nakon što su u samo četiri dana "izbrisali" pet od šest bodova prednosti koju je imao protivnik.

Sve je počelo u srijedu kiksom Juvea kiksao protiv Krotonea (1:1), a nastavilo se u nedjelju veče trijumfom Napolitanaca usred Torina. Dileme nema, finiš će biti paklen, italijanski mediji čak daju veće šanse Napoliju da prvi prođe kroz cilj.

Napulj je goreo kao u slavno vrijeme Dijega Maradone, igrače je na aerodromu i oko njega dočekalo preko 10 hiljada navijača - Napoli još nije osvojio ništa, a euforija je veća nego ikada.

"Juve ostaje favorit, jer je i dalje lider", rekao je trener Napolija Mauricio Sari.

Kako god, Juveu se ozbiljno drma tron, a naredno kolo bi moglo da bude presudno. "Stara dama" u subotu gostuje Interu, Napoli u nedjelju ide na megdan Fiorentini...

"Usuđujem se da kažem da je meč sa Interom presudan", jasan je Masilimilijano Alegri koji je bio neobično nervozan nakon poraza:

"Mi već godinama igramo šezdesetak mečeva u sezoni, a rivali u novembru odluče da se posvete Seriji A. Zašto je onda pobjeda Napolija tako senzacionalna", zapitao se popularni Maks.

Raspored je glavni razlog zbog kojeg se Napoliju daju velike šanse da osvoji titulu. Nakon gostovanja "violi" ima i duel sa Sampdorijom u Đenovi, te mečeve kod kuće sa Torinom i Krotoneom.

Juve poslije Intera ima i utakmicu sa Romom u Rimu, kao i okršaje sa Bolonjom i Veronom na svom "Alijanc stadionu".

"Ako bude igrao kao protiv Napolija, Juve će izgubiti od Intera", rekao je legendarni Dino Zof.

Bonus video: