Gubi li RTCG Engleze?

Ugovor koji je RTCG imao sa Fudbalskim savezom Crne Gore prekršen je kada Javni servis nije prenosio duel mladih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine iz Nikšića.
0 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.09.2011. 22:25h

Do jedne od najvećih utakmica u istoriji crnogorskog sporta (a mnogi tvrde i najveće), ostalo je još desetak dana, groznica za ulaznicama dostiže vrhunac iako se one još nisu ni pojavile u prodaji - duel između fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Engleske garantuje spektakl.

Ali, kako će srećnika na stadionu pod Goricom biti manje od 10 hiljada, postavlja se pitanje šta je sa ostalima, koji se nadaju da će makar putem TV ekrana vidjeti na djelu najmlađu i najstariju fudbalsku reprezentaciju? Na to pitanje za sada nema odgovora.

Kao što su “Vijesti” prije mjesec i po objavile, postoji mogućnost da Javni servis izgubi pravo da prenosi navedeni duel. Ugovor koji je RTCG imao sa Fudbalskim savezom Crne Gore prekršen je kada Javni servis nije prenosio duel mladih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine iz Nikšića.

Uz to, ugovor o prenosima utakmica Prve T-com crnogorske fudbalske lige još nije obnovljen, iako je istekao, pa nije isključeno da čelnici FSCG izgube strpljenje i obrate se nekoj drugoj televiziji.

Neki pomak, doduše, postoji, ali ukoliko se do ponedjeljka ili utorka ne donese definitivna odluka, lako je moguće da se FSCG okrene nekoj drugoj televiziji.

Uostalom, ovog puta prenos na drugoj televiziji, lako je izvodljiv - s obzirom na to da prenos zbog kvaliteta realizuju Englezi (uz tehničku podršku Hrvata - HD reportažna kola...), potrebno je samo da se preuzme signal!

Dakle, RTCG je i dalje na potezu, svi ostali čekaju u redu...

Bonus video: