Petarda Barselone, Ibra i Kasano za pobjedu Milana

Barselona se prošetala kroz Minsk, savladavši BATE Borisov sa 5:0, sa dva gola Mesija. Ibrahimović i Kasano predvodili su Milan do pobjede protiv Plzena.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 21:08h

Barselona je osvojila Minsk nakon što je vjerovatno naišla na nikad slabiji otpor jednog tima u Ligi šampiona. BATE je, očigledno, potpuno neozbiljna ekipa da bi mogla da ugrozi Barsu koja je u naletu, pa i konačnih 5:0 za Katalonce i ne govore sve - tim Pepa Gvardiole je bolji i za sedam, osam razlike...

Lionel Mesi se ponovo poigravao (dvostruki strijelac), a pogađali su i Pedro, Vilja i domaći bek Volodko (autogol). Argentinac je postao treći najbolji strijelac u istoriji velikana sa „Nou Kampa”.

Valensija i Čelzi su remizirali na „Mestalji”, a ulogu favorita opravdali Milan i Arsenal - italijanski šampion je pobijedio Plzenj (2:0), a „tobdžije” Olimpijakos (2:1).Sve je lako sa IbrahimovićemMilan je izašao na kraj sa Plzenjom, ali je morao da čeka inspiraciju oporavljenog Zlatana Ibrahimovića.

Šveđanin je prvo iznudio penal i pogodio, a onda i sjajnu igru krunisao asistencijom za Antonija Kasana. Dovoljno da navijači odahnu, jer „rosoneri” ni ovog puta nisu bili ubjedljivi...

"Rekao sam da će meč sa Plzenjom da bude težak. Zadovoljan sam nakon svakog trijumfa u Ligi šampiona. Ibra? On je šampion", kazao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Barselona i Milan su sada preuzeli vrh tabele, a veliko bi čudo bilo da tu ne ostanu do kraja. Samo je pitanje ko će sa prve, a ko sa druge pozicije u osminu finala.

Soldado stopirao Čelzi Čelzi je imao pobjedu u rukama do 87. minuta, a onda je Valensija dobila penal i došla do drugog remija u Ligi šampiona - spasilac „slijepih miševa” je bio Roberto Soldado.

Tim iz Londona je, međutim, nakon toga imao šansu za trijumf, ali je Dijego Alveš odbranio udarac Nikolasa Anelke.

"Trebali smo da pobijedimo, mislim da smo to zaslužili. Ipak, prihvatamo bod, teško je igrati u Valensiji"; rekao je menadžer Čelzija Andre Viljaš-Boaš.

U istoj grupi, Bajer je bio bolji od Genka sa 2:0 golovima Bendera i Balaka.

Raspad sistema Borusije

Liga šampiona je nešto drugo, osjetila je to na koži i Borusija.

„Milioneri” su razbijeni na „Velodromu”, pa je sistem trenera Jirgena Klopa možda i prvi put dobio šamar. Njemački šampion je imao šansi, ali je grubo kažnjen - pogađali su Aju (dva puta) i Remi i lansirali Marsej u vrh tabele.

Francuzi nakon dva kola imaju šest bodova i sada su najozbiljniji kandidati za prvo mjesto u grupi u kojoj su još Arsenal i Olimpijakos.

Arsenal je u duelu sa grčkim sastavom slavio sa 2:1 na „Emirejtsu”.

"Ovo je bitna pobjeda, kao i svaka u ovom takmičenju"; rekao je Bakari Sanja.

Meč u Londonu je obilježio mladi fudbaler Arsenala Aleks Okslejd-Čembrlen - postao je najmlađi Englez koji je postigao gol u Ligi šampiona (ima 18 godina).

Iznenađenje predstavlja remi Šahtjora kod kuće protiv Apoela - Kiprani su čak i vodili, ali je domaćina spasao Žadson.

Rezultati

Grupa E

Bajer – Genk 2:0

Bender 30, Balak 90.

Valensija – Čelzi 1:1

Soldado 87 (penal) - Lampard 56.

Grupa F

Arsenal – Olimpijakos 2:1

Okslejd-Čembrlen 8. Santoš 20 - Torihos 27.

Marselj – Dortmund 3:0

Aju 20, 69 (penal), Remi 62.

Grupa G

Zenit – Porto 3:1

Širokov 20, 63, Dani 62 – Rodriges 10.

Šahtjor – APOEL 1:1

Žadson 64 - Tričkovski 61.

Grupa H

Milan – Plzen 2:0

Ibrahimović 53 (penal), Kasano 66.

BATE – Barselona 0:5

Volodko 19 (autogol), Pedro 22, Mesi 38, 56, Vilja 90.

Galerija

Bonus video: