Bokelj izdržao, Budućnost ispala!

"Nismo uspjeli, idemo dalje, ovaj meč za nas je već prošlost. Ne mogu da kažem da je prošao bolji, već srećniji tim", rekao je trener Budućnosti Miodrag Radulović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 18:47h

Budućnost će do kraja sezone igrati pod strahovitim pritiskom. Jedan od dva trofeja izgubljen je već u septembru, a Rudar će u prvenstvu, po svemu sudeći, biti ozbiljan pratilac do samog kraja.

Za izabranike Miodraga Radulovića tri gola zaostatka iz prvog meča sa Bokeljom bili su izazov, kome nisu dorasli. Jeste falio gol za penale, ali Budućnost nijednog trenutka nije bila blizu prolaska u četvrtfinale.

Prvi put od 2007. “plavi” završavaju takmičenje u osmini finala Kupa, Zeta je prije četiri godine istim ukupnim skorom 3:2 eliminisala tim koji je vodio Miodrag Grof Božović.

"Kada se sve sabere, dvomeč smo izgubili u Kotoru. Zaostatak od tri gola bio je, ipak, preveliki. Mogli smo, doduše, da stignemo prednost Bokelja, postigli smo gol na vrijeme, imali kontrolu, nekoliko šansi. Mojim igračima u ušima je odzvanjao taj poraz, većina nikada nije igrala utakmice ovakvog tipa. Ne mogu da im zamjerim, borili su se, dali sve od sebe. Nismo uspjeli, idemo dalje, ovaj meč za nas je već prošlost. Ne mogu da kažem da je prošao bolji, već srećniji tim", rekao je trener Budućnosti Miodrag Radulović.

Budućnost je izašla u ultra-ofanzivnoj postavi (bez Boškovića, sa Golubovićem), ne po broju napadača, već po položajima igrača na terenu, sa bekovima koji su konstantno bili na polovini rivala, a štoperima blizu centra. Očekivano, toliko je bilo i gostujućih igrača u defanzivnom bloku.

Očito je, i pored velikog minusa, da trener Radulović nije tražio od igrača da krenu na sve ili ništa, već da pokušaju da smirenim napadima nadoknade zaostatak.

Kotorane su otvorili na najbolji način u takvoj situaciji – iz prekida. Orahovac je nabacio, Golubović moćno šutirao glavom, Petković odbio do stative, Đikanović potvrdio pogodak.

Nevolja za domaćina bila je tome što je jedan bio kao nijedan. Bokelj je zadržao defanzivnu orjentaciju, imao nekoliko situacija i za kontru, ali bez opasnosti po gol Radoševića.

Nije, međutim, bilo opasnosti ni na drugoj strani, jer Budućnost nije Barselona, pa da na skraćenom terenu lagano nadigra gostujuće defanzivce i zavuče loptu za gol. Golman Petković nije imao nijednu ozbiljniju intervenciju, a pogledima je ispratio dva šuta iz daljine – Flavijov koji je završio visoko preko, i Radonjićev efektan pokušaj, nakon kojeg je lopta prošla pored stative.

Radulović je u nastavku još pojačao napad, ušao je i Bošković (kasnije i Mugoša), ali slika je bila ista - Budućnost je napadala, bez konkretnog učinka, sve do 80. minuta. Tada je Petković pogrešno ispucao, Mugoša uposlio Radonjića, a golman Bokelja, po mišljenju sudije Radovanovića, zakačio napadača Budućnosti. Penal je realizivao Bošković i uveo dvoboj u neizvjesnu završnicu.

Tri minuta kasnije Bokelj je imao mat poziciju, ali je Ivan Pavićević glavom sa peterca gađao pored stative.

"Došli smo u Podgoricu da sačuvamo prednost i sačekamo šansu u kontri. Dočekali smo je u finišu, a do tada se dobro branili. Srećni smo, nije mala stvar eliminisati Budućnost, vjerujem da će ovaj uspjeh biti podstrek da uđemo u dobru seriju u prvenstvu", kazao je Bojan Usanović, pomoćni trener Bokelja.

Njegov promašaj nije, ipak, kažnjen. Preostalih 10-ak minuta za igrače Budućnosti prošli su kao 10-ak sekundi. Jedan trofej je izgubljen, a lišće još nije palo na ulice Podgorice...

"Imali smo težak meč u nedjelju, protiv Rudara, sada Bokelj, a već u nedjelju stiže Mogren. Moramo da se oporavimo, sa mojim saradnicima moram dobro da procijenim ko može, a ko ne može da u ovako kratkom vremenu odigra tri derbija", zaključio je Radulović.

Budućnost – Bokelj 2:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.000. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Strijelci: Đikanović u 17, Bošković u 81. (penal). Žuti kartoni: Đikanović, Flavio, Božović (Budućnost), Petković, Radenović (Bokelj).

Budućnost: Radošević -, Božović 5,5, Đikanović 6, Peković 6,5, Radunović 6, N. Vukčević 6, Flavio 5,5 (M. Vukčević), Golubović 6 (Bošković 6), Orahovac 6 (Mugoša), Adrović 6, Radonjić 6,5.

Bokelj: Petković 6, V. Pavićević 6, Kašćelan 6, Radenović 6,5, Videkanić 6, Arsenijević 6, Todorović 6, I. Pavićević 5, Stojanović 6 (Jovanović), Banda 5,5 (Vujović), Bakoč 5,5 (Donković).

Galerija

Bonus video: