Tevez: Nisam odbio da uđem u igru

"Ne, nisam odbio da uđem u igru. Bila je konfuzija na klupi i vjerujem da će se odluka trenera da na mene više ne računa biti preispitana", rekao je Tevez.
0 komentar(a)
Tevez, Foto: Reuters
Tevez, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.09.2011. 11:27h

Jutro nakon što je trener Mančester sitija Robeto Manćini osuo drvlje i kamenje po Karlosu Tevezu, istakavši da ga "ne želi više u klubu" nakon što je odbio da uđe u igru u protiv Bajerna, oglasio se i argentinski fudbaler.

U izjavi za BBC, Tevez je demantovao tvrdnje italijanskog trenera da nije želio da uđe u igru početkom drugog poluvremena.

"Ne, nisam odbio da uđem u igru. Bila je konfuzija na klupi i vjerujem da će se odluka trenera da na mene više ne računa biti preispitana", rekao je Tevez.

Manćini je nakon poraza od Bajerna, biti direktan - Tevez više neće igrati za Mančester siti dok je on trener.

"Želim da se izvinim navijačima Mančester sitija, sa kojima sam uvijek imao sjajan i čvrst odnos. Izvinjavam se zbog nesporazuma između trenera i mene. Nadam se da će razumjeti situaciju, jer sam uvijek kada sam nosio dres kluba davao sve od sebe".

Tevez, međutim, nije objasnio vrstu nesporazuma sa trenerom i konfuzije na klupi, samo je istakao da nije tačno da nije želio da uđe u igru.

"Zagrijavao sam se i bio sam spreman da uđem u igru. Mislim da sada nije pravo vrijeme da objašnjavam specifične detalje zašto se to nije desilo. Ali želim da naglasim da nisam odbio da uđem u igru. Vjerujem da će se odluka o mom odstranjivanju preispitati i spreman sam da zaigram kad god mi se ponovo dozvoli", istakao je Argentinac.

BBC saznaje da će se danas najvjerovatnije održati sastanak između Manćinija i Teveza, ali igrač neće prisustvovati treningu.

Manćini je nakon utakmice rekao da "ako Mančester siti želi da napreduje kao klub, Tevez više neće nositi dres".

"Mislite li da bi ovakva stvar mogla da se dogodi Milanu, Barseloni ili Bajernu? Siguran sam da ne. Ako Mančester siti želi da stane u red sa najvećim klubovima, Tevez mora da bude odstranjen".

"Sve mogu da razumijem - da odigramo slabo, da izgubimo, ali da igrač koji igra za Mančester siti u Ligi šampiona, a prima toliki novac, odbije da uđe u igru, to zaista ne mogu", kazao je Manćini.

Mančester siti je poražen od Bajerna sa 2:0, golovima Gomeza u finišu prvog poluvremena.

Naredni meč "građani" igraju protiv Blekburna u subotu.

Bonus video: