(Ne)moguća misija za Budućnost - juriš na 4:0!

Budućnost protiv Bokelja juri pobjedu od četiri gola razlike. Rudar sprema ofanzivu u Radanovićima nakon 1:1 u prvom meču
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2011. 06:58h

Neobična utakmica odigraće se večeras pod Goricom u revanšu osmine finala Kupa. Zapravo, odavno se takva nije odigrala - Budućnost će dočekati Bokelj sa imperativom pobjede od četiri gola razlike!

U “nemoguću misiju” Podgoričani ulaze nakon senzacionalnog poraza od 3:0 u Kotoru prije 14 dana, pa će večeras angažovati sve snage kako bi napravili podvig - trener Miodrag Radulović na teren će poslati najjači mogući tim, bez obzira na dolazeći derbi sa Mogrenom, “varvari” će navijati sa donjeg sprata sjevera kako bi bili bliži fudbalerima, dok će ulaz za zapadnu tribinu prvi put ove sezone biti besplatan.

Vukčević: Samo strpljivo

“Hemija” između igrača i publike, terena i tribina, trebalo bi da bude dobitna kombinacija za Bokelj, ali i da je na stadionu kojim slučajem 50 hiljada navijača, a ne četiri ili pet, Podgoričane čeka užasno težak posao.

Ipak, Budućnost se ne odriče Kupa, poručuje vezista Nikola Vukčević:

"Puno smo bolja ekipa od Bokelja i to ćemo dokazati na terenu. Iako smo prvu utakmicu izgubili 3:0, uopšte ne razmišljamo o mogućnosti da se već u ovoj fazi odreknemo trofeja. Imamo ogromnu želju i vjerujemo u ubjedljivu pobjedu", kaže Vukčević.

Da bi prošla u četvrtfinale Kupa, Budućnost ne mora da uradi ništa više od onog što je već uradila u prvenstvu ove sezone. Tri utakmice kod kuće, gol razlika 12:0, a prosječna pobjeda - 4:0.

Ipak, Podgoričani će ovoga puta proti sebe imati ekipu koja neće odustajati ni kod 1:0, ni ako bude 2:0, ni eventualno kod 3:0...

"Biće teško, ali moramo da budemo hladni i strpljivi. Neće biti strašno ni ako odmah ne damo gol. Sve se može nadoknaditi, Dečiću smo na primjer dali pet golova za jedno poluvrijeme", ističe Vukčević.

Bokelj neće igrati bunker

Iz Bokelja, s druge strane, tvrde da se neće braniti pod Goricom, te da bi svako povlačenje na svoju polovinu bilo ravno - samoubistvu.

"Nećemo igrati bunker! Pokušaćemo da uspostavimo ravnotežu na sredini i preko naših napadača ugrozimo protivnički gol. Ako se povučemo, to bi bilo pogubno. Budućnost jeste favorit, ali naša prednost je velika i nadam se prolazu", kazao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Rudar sprema ofanzivu

Neopreznost odbrane i loša intervencija golmana Vukliša, prije 14 dana pod Golubinjom, koštala je Pljevljake trijumfa u prvom meču sa Grbljem (1:1), što današnji revanš u Radanovićima čini znatno težim od planiranog. Međutim, jedna od obaveza nosioca krune je da je brani do samog kraja, pa su „rudari“ i pripremili odgovarajuću taktiku. A ona glasi – ofanzivom stići do rezultata koji će u ukupnom zbiru značiti prolaz u četvrtfinale Kupa Crne Gore. Zato ni stručni štab Rudara neće previše taktizirati, na teren će postava koja je odigrala nedjeljni derbi, izuzimajući povrijeđene Nestorovića i Brnovića.

"Tri dana nakon tog remija savladali smo ih u Radanovićima u prvenstvenom susretu, pa ne vidim razlog da to ne ponovimo i danas. Čini mi se, uostalom, da Grbalj bolje igra u gostima nego na svojoj travi, što nam takođe povećava šanse za prolaz ", optimista je kapiten Rudara, Neđeljko Vlahović.

Grbljanima je, s druge strane, dovoljno da odigraju 0:0.

"Kup je naša šansa da se primaknemo izlasku na evroscenu i pokušaćemo eliminacijom Rudara da stignemo blizu tog cilja", optimista je Zoran Tripković, trener Grblja.

Brskovo piše istoriju

Zeta je prije 14 dana u Nikšiću izgubila od Sutjeske 2:0, ali Golubovčani vjeruju da mogu da nadoknade zaostatak.

"Idemo da nadoknadimo minus. Dobili smo ih prije tri dana u prvenstvu, neće biti lako dobiti ih dva puta u tako kratko vrijeme, ali ne odustajemo", najavio je Rade Vešović, trener Zete.

Nikšićani se, s druge strane, nadaju da će sačuvati dva razlike.

"Imamo lijepu zalihu, a smatram da ne možemo ponoviti loše izdanje iz prvenstvenog meča", kaže Baćo Nikolić.

Mogren ne bi trebalo da ima težak posao u Baru nakon 2:0 iz prvog meča, dok se interesantan meč igra u Mojkovcu - Brskovo će nakon 0:0 u Petrovcu pokušati da postane prvi trećeligaš od sticanja nezavisnosti koji se plasirao u četvrtfinale Kupa.

Parovi

ZETA - SUTJESKA (PRVI MEČ 0:2) - 15 časova

GRBALJ - RUDAR (1:1) - 15 časova

ARSENAL - JEDINSTVO (0:3) - 15 časova

BRSKOVO - PETROVAC (0:0) - 15 časova

ČELIK - LOVĆEN (1:0) - 15 časova

MORNAR - MOGREN (0:2) - 15 časova

BRATSTVO - MLADOST (0:2) - 15 časova

BUDUĆNOST - BOKELJ (0:4) - 18.30 časova

Bonus video: