Mančester junajted čupao bod protiv Bazela, pobjeda Bajerna

Mančester junajted vodio 2:0, pa onda gubio od Bazela. Ešli Jang na kraju donio bod. Pobjede Reala, Bajerna, Napolija i Liona
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2011. 21:13h

Da Bajern ima zaista ozbiljnu namjeru da maja naredne godine na svojoj “Alijanc areni” igra finale Lige šampiona, pokazao je i sinoćnji duel sa Mančester sitijem - čepa Jupa Hajnkesa obračunala se sa Englezima kao da je igrala protiv nekog grčkog ili turskog tima, a ne sa liderom Premijer lige.Ubitačna serijaI nije samo sinoćnji meč pokazao da bi ovo mogla da bude Bajernova godina. Najveći njemački klub neporažen je na deset utastopnih utakmica, a već 900 minuta nije prmio gol!

- Nalazimo se u sjajnoj seriji, ali tek je početak sezone, valjalo bi ovo da potraje - komentarisao je trener Bavaraca Hajnkes.

Mančester siti je napao Bajern usred Minhena, valjda da se iskupi za remi sa Napolijem u prvom kolu, ali je već na poluvremenu domaćin vodio 2:0. Čvrsta odbrana Bavaraca lako je odbijala sve napade Engleza, dok je na drugoj strani terena gledana mnogo konkretnija priča - Mario Gomez je iskoristio “otpatke” nakon odbrana Džoa Harta i postigao dva gola za siguran hod Bavaraca ka osmini finala Ligi šampiona.

Mančester siti se raspao u nastavku, a tužno je bilo i na klupi - Karlos Tevez odbio je da uđe u igru, iako mu je Roberto Manćini namijenio 40 minuta.- Sve mogu da prihvatim, i da loše odigramo, i da izgubimo. Ali, da ovo uradi fudbaler koji igra za Mančester siti, u Ligi šampiona, a još prima toliko novca, zaista ne mogu - očajavao je italijanski trener.

U drugom meču grupe Napoli je protiv Viljareala imao dvije šanse u prvom poluvremenu, dovoljno da na odmor ode sa dva gola prednosti.

Zapata je u 15. minutu prošao po desnoj strani, a Marek Hamšik iskoristio neuspjelu ofsajd zamku “žute podmornice” za vođstvo od 1:0. Samo dva minuta kasnije Edinson Kavani je realizovao penal i potpisao prvu pobjedu Napolija u Ligi šampiona.Šok na Old traforduMančester junajted je imao 2:0 protiv Bazela na poluvremenu, činilo se da se Švajcarcima sprema debakl, a onda se dogodilo čudo - braća Frej, Fabijan i Aleks, postigli su tri gola i režirali preokret kakav "Old traford" još nije vidio.

U 76. minutu na semaforu je pisalo 2:3, pa je reprezentativac Ešli Jang morao da spasava Aleksa Fergusona. Završilo se 3:3, ali Fergi nije spokojan - njegov tim ima samo dva boda nakon dva odigrana meča, dok Benfika i Bazel imaju po četiri...

Real Madrid je po očekivanju imao lak zadatak protiv Ajaksa, (golovi Ronalda, Kake i Benzeme), dok zagrabački Dinamo i Fatos Bećiraj nisu mogli bolje od 0:2 u Lionu. Čak su i dobro proPovratak InteraInter je u tri dana (u subotu savladao Bolonju u Seriji A) vratio mir nakon šokantnog starta sezone. Klaudio Ranijeri je, međutim, donio promjenu, makar u rezultatskom smislu - vicešampion Italije je savladao CSKA u Moskvi sa 3:2 i tako ispravio kiks sa starta kada je poražen od Trabzonspora u Milanu.

- Srećan sam zbog tri boda, jer nas vraćaju u život. Znam da ova ekipa može da igra na visokom nivou u Seriji A i Ligi šampiona. Jasno je da smo imali i sreće, ali bez nje rezultata nema - rekao je Ranijeri.

Inter je poveo sa 2:0 nakon 23 minuta (golovi Lusija i Pacinija), ali je kasnije upao u probleme. Prvo je Džagoev smanjio iz slobodnog udarca, a potom je pogodio i Vagner Lav 13 minuta prije kraja meča. Ipak, radost Italijanima je donio Mauro Zarate sjajnim golom. - Vidio sam dobre stvari, ekipa je znala kako da reaguje. Inter ima šampione u timu, igrači znaju kako da izađu iz krize - kazao je Ranijeri.

Zanimljivo, lider grupe B nakon dva kola nije ni Inter, ni francuski Lil - prvo mjesto drži turski Trabzon!

Grupa A

Bajern - Mančester siti 2:0 (2:0)

Gomez 38, 45

Napoli - Viljareal 2:0 (2:0)

Hamšik 14, Kavani 17 (penal)

TABELA: Bajern 6, Napoli 4, Mančester siti 1, Viljareal 0.

Grupa B

CSKA Moskva - Inter 2:3 (1:2)

Džagoev 45+3, Lav 77 - Lusio 6, Pacini 23, Zarate 79

Trabzon - Lil 1:1 (0:1)

Kolman 75 (penal) - So 31

TABELA: Trabzon 4, Inter 3, Lil 2, CSKA 1.

Grupa C

Mančester junajted - Bazel 3:3 (2:0)

Velbek 16, 17, Jang 88 - Fabijan Fraj 58, Aleks Fraj 60, 76 (penal)

Ocelul - Benfika 0:1 (0:1)

Sezar 41

TABELA: Bazel 4, Mančester junajted 2, Benfika 2, Ocelul 0.

Grupa D

Real Madrid - Ajaks 3:0 (2:0)

Ronaldo 25, Kaka 41, Benzema 49

Lion - Dinamo Zagreb 2:0 (2:0)

Gomis 23, Kone 42

TABELA: Real 6, Lion 4, Ajaks 1, Dinamo 0.

Galerija

Bonus video: