Siti je izazov za bavarsku mašineriju

"Bajern je evropski velikan, klub koji kroz istoriju znači puno. Zato, kada odete u Minhen znate da vas čeka pakao", rekao je Manćini, koji razmišlja da od prvog minuta da šansu Tevesu
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2011. 08:58h

Bajernova ubitačna serija od devet pobjeda bez primljenog gola je pred najvećim ispitom do sada - u Minhen stiže Mančester siti, koji želi da protiv velikana evropskog fudbala ispravi remi sa Napolijem na startu Lige šampiona.

Bajern vjerovatno i nije tim za vađenje za Roberta Manćinija, ali Italijan i dalje pokušava da svom timu ugradi veliki mentalitet po kojem bi „građani” u svakom meču, gdje god da se igra, išli na trijumf.

"Bajern je evropski velikan, klub koji kroz istoriju znači puno. Zato, kada odete u Minhen znate da vas čeka pakao, ali mislim da ovaj tim Mančester sitija može da iga sa svima", rekao je Manćini, koji razmišlja da od prvog minuta da šansu Karlosu Tevesu.

Nedostatak iskustva u Ligi šampiona nije opravdanje za engleskog predstavika tvrdi David Silva.

"Svjesni smo kvaliteta koji posjedujemo. Protiv Napolija smo vjerovatno bili i malo nervozni, ipak je to bio debi u elitnom takmičenju, ali očekujem da u meču sa Bajernom budemo mnogo bolji", kazao je Španac.

Stefan Savić je najavljen na klupi za rezerve.

Hajnkes: Siti je vrhunski tim

Trener Bajerna Jup Hajnkes poziva na oprez, jer dobro zna kvalitete engleskog tima.

"U goste nam dolazi vrhunski tim i igranje sa Sitijem za nas predstavlja veliki izazov. Naša serija? Svi želimo da traje što duže, ali je Liga šampiona potpuno drugo takmičenje. Ipak, spremni smo na sve, vjerujem u snagu mojih fudbalera", istakao je Hajnkes.

Manuel Nojer je primio samo gol ove sezone (u porazu od Borusije iz Menhengladbaha).

"Do sada i nismo igrali protiv neke ekipe koja nas je tjerala da igramo defanzivno, ali Siti to svakako može da uradi. Nije mi važno da li ću da primim gol, ako će Bajern da pobijedi", rekao je bivši čuvar mreže Šalkea.

U istoj grupi, Napoli dočekuje Viljareal. Španski tim u Napulj stiže bez prve zvijezde tima Đuzepea Rosija.

Trener Napolitanaca Valter Mazari je odbio da je njegov tim u krizi nakon dva neuspjeha u prvenstvu, jer je prioritet Liga šampiona.

"Stvari su se promijenile. Dogovor je da Liga šampiona u ovom trenutku bude na prvom mjestu, a da rotiramo ekipu u Seriji A ", poručio je Mazari.

Real i dalje bez Murinja, povratak Alntintopa

Real dočekuje Ajaks, a Žoze Murinjo želi da pobjedom otjera priče o lošoj atmosferi unutar tima i da već sada praktično počne da slavi plasman u osminu finala.

Specijalni, ipak, zbog kazne ne može da vodi tim, pa je ponovo pred novinare poslao pomoćnika Aitora Karanku.

"Potreban nam je trijumf, uvijek je tako kada smo domaćini. Sa Ajaksom smo igrali dva puta prošle godine, ove će možda da nam bude još teže", rekao je Karanka.

U tim Madriđana je uvršten i oporavljeni Hamit Altintop - prvi put od starta sezone.

"Mislim da je rano da zaigra, ali donijećemo odluku pred početak meča.

Trener Ajaksa Frank de Bur se vraća u Španiju i to na stadion koji doživljava kao suparnički zbog svoje prošlosti (igrao za Barselonu).

"Za mene je ovo gostovanje posebno. Real je velikan, favorit je, ali imamo i mi šta da ponudimo", istakao je Holanđanin.

Inter bez prava na kiks

Inter u Moskvi igra protiv CSKA, a novi trener Klaudio Ranijeri je svjestan da njegov tim samo pobjedom može da anulira kiks iz prvog kola protiv Trabzonspora u Milanu. Bez Dijega Forlana (nema pravo učešća u Ligi šampiona) i povrijeđeno Veslija Snajdera, Inter nema previše izbora - u napadu će da zaigraju Đampaolo Pacini i Dijego Milito, iza njih vjerovatno Mauro Zarate...

"Ruski timovi su jaki domaćini, neće biti lako u Moskvi. Ipak, došli smo u situaciju da jurimo tri boda nakon startnog poraza i uradićemo sve da popravimo situaciju u grupi", rekao je Ranijeri.

Jurčićeva dilema: Bećiraj ili Rukavina

Dinamo gostuje Lionu, mnogi ne daju velike šanse Zagrepčanima da osvoje ni bod, a trener Krunoslav Jurčić pred okršaj na „Žerlanu” ima samo jednu dilemu - da li da počne sa Fatosom Bećirajem ili Antoniom Rukavinom kao jedinim napadačem.

"Dobio sam španske novine koje su izašle dan prije i na dan naše utakmice sa Realom. Imali su sve naše kombinacije sa sastavima, sve naše prekide. Ne mora sada Lion sve da zna, neka se ljudi malo pomuče", rekao je Jurčić i priznao kako motiviše ekipu.

"Pokušavam da svoje igrače uvjerim da možemo da pobijedimo Lion. Znate, nama je 1998. godine Ćiro Blažević stalno govorio da ćemo da budemo svjetski prvaci", kazao je Jurčić.

Raspored

GRUPA A

Bajern - Mančester s.

Napoli - Viljareal

GRUPA B

CSKA - Inter 18.00

Trabzonspor - Lil

GRUPA C

Mančester j. - Bazel

Ocelul - Benfika

GRUPA D

Lion - Dinamo Zagreb

Real - Ajaks

Sjutra - GRUPA E

Bajer - Genk

Valensija - Čelzi

GRUPA F

Arsenal - Olimpijakos

Marsej - Borusija D.

GRUPA G

Zenit - Porto 18.00

Šahtjor - Apoel

GRUPA H

BATE - Barselona

Milan - Plzenj

Galerija

Bonus video: