Stop za Juventus na Siciliji

"Naši ciljevi su i dalje veliki, ne mijenjaju se nakon jednog ili dva remija. Nakon dvije pobjede nismo živjeli u ubjeđenju da je ovo naša sezona, znamo da moramo da radimo puno", rekao je Konte
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.09.2011. 18:09h

Juventus je u prva dva meča u sezoni najavio šampionske ambicije, a onda u samo četiri dana pokazao da ništa nije tako idealno i da je za borbu za Skudeto potrebno mnogo više.

„Stara dama” je igrala neriješeno u Kataniji (1:1) u meču u kojem je mogla i da pobijedi, ali i da glatko izgubi, pa je Antonio Konte na kraju pokušao da smiri situaciju, da objasni da ovakve utakmice moraju da se dese...

"Naši ciljevi su i dalje veliki, ne mijenjaju se nakon jednog ili dva remija. Nakon dvije pobjede nismo živjeli u ubjeđenju da je ovo naša sezona, znamo da moramo da radimo puno, jer i ostale ekipe igraju fudbal", rekao je Konte.

Bez suspendovanog Mirka Vučinića, ali sa Holanđaninom Eldžerom Elijom od prvog minuta, Juve je na „Masiminu” stvarao šanse, ali je primio gol nakon što je Kjelini naivno ispao i dozvolio Bergesiju da pogodi mrežu Bufona.

"Grešaka je bilo mnogo, to moramo da popravimo, jer ovo nije prva utakmica da se neke stvari dešavaju ", kazao je Konte.

Juve je poravnao golom Miloša Krasića nakon što je katastrofalno reagovao golman Sicilijanaca Anduhar...

"Igrali smo do samog kraja i vjerovali u pobjedu. Poslije ove utakmice sam zadovoljan", istakao je trener Katanije Vinćenco Montela.Atalanta u serijiAtalanta bi u normalnoj situaciji nakon četiri utakmice bila na prvom mjestu sa dva boda više od Juventusa.

Međutim, minus šest sa starta sezone su učinila svoje, ali tim iz Bergama čini sve da postane hit Serije A - protiv Novare (2:1) je upisao treći trijumf u sezoni (uz remi protiv Đenove na startu).

"Naša snaga je u grupi. Dominirali smo i zaslužili da pobijedimo u ovom meču", rekao je trener Atalante Stefano Kolantuono.

Lacio i Palermo su remizirali na „Olimpiku” (0:0), a istim rezultatom je završen i duel Kaljarija i Lećea. Sijena je počistila Leće sa 3:0, a strijelci su bili Kalajo (dva puta) i Destro.

RezultatiAtalanta - Novara 2:1Skeloto 34, Ćigarini 59 - Porcari 89.Kaljari - Udineze 0:0Katanija - Juventus 1:1Bergesio 21 - Krasić 49.Lacio - Palermo 0:0Sijena - Leće 3:0Destro 6, Kalajo 53, 70.Kjevo - Đenova 2:1Pelisije 74, Moskardeli 90+3 - Palasio 48.Parma - Roma 20.45

SUBOTA

Bolonja - Inter 1:3Milan - Ćezena 1:0Napoli - Fiorentina 0:0

Tabela: Juventus, Udineze 8, Napoli, Fiorentina, Đenova, Palermo, Kjevo, Kaljari 7, Sijena, Lacio, Milan, Katanija 5, Atalanta, Inter, Novara 4, Leće, Parma (-1) 3, Roma (-1) 2, Bolonja 1, Ćezena 0.

Bonus video: