Van Persi na meti Mančester sitija

Izvori bliski Holanđaninu su engleskim medijim rekli da je on razočaran odlukom kluba da proda Seksa Fabregasa, Gaela Klišija i Samira Nasrija
0 komentar(a)
Robin van Persi, Foto: REUTERS
Robin van Persi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.09.2011. 11:01h

Mančester siti se sprema da Arsenalu u januarskom prelaznom roku ponudi 30 miliona funti (34,1 miliona eura) za Robina van Persija.

Izvori bliski Holanđaninu su engleskim medijim rekli da je on razočaran odlukom kluba da proda Seksa Fabregasa u Barselonu, odnosno Gaela Klišija i Samira Nasrija u Mančester siti.

Van Persi ima važeći ugovor do juna 2013. godine uz nedjeljnu platu od 80.000 funti (91.000 eura), pa će „topdžije“, vjerovatno, biti prisiljene da ga ubrzo prodaju.

On je još 2009. godine mogao da napusti Arsenal, jer je imao ponude Juventusa, Čelzija i Intera, ali je odlučio da produži saradnju.

Protiv Boltona je dao dva gola, a drugi je bio 100-ti u dresu tima iz Londona u Premijer ligi.

"Van Persi je veoma značajan igrač za nas, veoma brzo je sazrio u ulozi kapitena“, rekao je Arsen Venger.

Bez obzira na pohvale menadžera, van Peri želi da ode iz Arsenala.

Razočaran je što klub ne može da parira Čelziju, Mančester junajtedu i Mančester sitijem u trci za trofejima.

Od dolaska u redove „topdžija“ 2004. godine, iz Fejenorda, osvojio je samo jedan, i to FA Kup 2005.

Izvršni direktor Ivan Gazidis je izjavio da je glavni zadatak kluba da produži ugovor sa van Persijem, a potom sa Teom Vokotom, Tomasom Vermalenom i Andrejom Aršavinom.

I dok posljednja trojica možda i ostanu u Arsenali, teško da će to uraditi i Holanđanin ako se klub ozbiljno ne pojača u januaru.

Bonus video: