Neizvjesna Lampardova budućnost u Čelziju

Lampard, koji je u Čelzi došao 2001. godine iz Vest Hema za 11 miliona funti, je bio na klupi u tri od posljednje četiri utakmice "plavaca"
0 komentar(a)
Lampard, Foto: REUTERS
Lampard, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.09.2011. 09:59h

Budućnost Frenka Lamparda u Čelziju je pod velikim znakom pitanja.

Iskusni vezista je bio na klupi u subotnjoj pobjedi "plavaca" nad Svonsijem (4:1) i čini se da sve manje podnosi sjedenje na klupi.

Kada je Andre-Viljaš Boaš odlučio da kao treću izmjenu u igru ubaci mladom Džoša MekIčena umjesto Raula Meireleša (83. minut), Lampard se ustao se klupe i otišao u svlačionicu.

Lampard, koji je u Čelzi došao 2001. godine iz Vest Hema za 11 miliona funti, je bio na klupi u tri od posljednje četiri utakmice "plavaca".

Ušao je u drugom poluvremenu derbija protiv Mančester junajteda.

Međutim, za portugalskog stručnjaka to nije ništa zabrinjavajuće.

"Frenk je odličan igrač, veoma važan za tim. Ako sada ne igra, to ne znači da ne računam na njega. Tokom sezone ima dosta utakmica, često vršim rotacije, svako će dobiti šansu da se dokaže", rekao je Vilja-Boaš.

S obzirom da je izgubio mjesto startera u Čelziju, isto to će biti i u selekciji Engleske.

Fabio Kapelo u ovom trenutku ima više vjere u Skora Parkera i Džeka Vilšira, koji su igrali protiv Bugarske u Sofiji, a Lampard je šansu dobio u nastavku.

Engleski mediji tvrde da je razlog zašto Lamaprd ne igra standardno želja Portugalca da što prije razigra Fernanda Toresa, koji je u januaru plaćen Liverpulu 50 miliona funti (57 miliona eura).

Zbog toga prednost ima pojačanje iz Valensije Huan Mata, koji igra odmah iza Toresa, a Viljaš-Boaš smatra da će on prije pomoći "El Ninju" da se vrati u formu od Lamprda.

Njih dvojica se znaju dobro, igraju u reprezentaciji Španije.

Bonus video: