Milito pobjedu posvetio Gasperiniju

On nam je dao jako puno toga, ali nažalost nije stigao da osjeti slast pobjede - rekao je napadač Intera
0 komentar(a)
Dijego Milito, Foto: REUTERS
Dijego Milito, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.09.2011. 08:45h

Šok terapija sa promjenom trenera u Interu dala je rezultat.

Klaudio Ranijeri je razmrdao ekipu, koja je uspjela da prekine crnu seriju i protiv Bolonje u gostima upiše prvi trijumf u sezoni (3:1).

Strijelci za tim iz Milana bili su Đampaolo Pacini, Dijego Milito i Lusio.

Argentinac je realizovao penal koji je napravljen nad njim, a prva tri boda u sezoni posvetio je bivšem treneru Đan Pjeru Gasperiniju...

"Bila je to vrlo važna utakmica za nas. Uvijek postoji velika doza entuzijazma kada se u svlačionici pojavi novi trener, ali ja ovu pobjedu posvećujem Gasperiniju. On nam je dao jako puno toga, ali nažalost nije stigao da osjeti slast pobjede", rekao je Milito, koji je sa Gasperinijem sarađivao u Đenovi u sezoni 2008/09. godine.

Ranijeri je zamjenio Gasperinija svega dva dana pred duel sa Bolonjom i to mu je bila premijerna utakmica, a ujedno i pobjeda na klupi Intera.

"Impersioniran sam željom igrača da dođu do pobjede. Prije meča sam im rekao da moraju da vjeruju u kvalitet koji imaju, da moraju da povrate vjeruju u sebe, što se na kraju isplatilo. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, na startu drugog smo malo pali, ali smo u finišu meča opet došli do igre koja nam je trasirala put ka pobjedi", istakao je Ranijeri.

Bonus video: