Povratak Barse i Reala, šou Mesija i Ronalda

Mesi i Ronaldo postigli po tri gola za ubjedljive pobjede Reala i Barselone. Prvi poraz Valensije u sezoni
0 komentar(a)
Real, Foto: Beta/AP
Real, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.09.2011. 22:50h

Nakon remija u srijedu, Barselona i Real iskalili su sinoć sav bijes na Atletiko Madridu i Rajo Valjekanu, ukupno postigli 11 golova i vratili se na pobjednički put.

Proradili su i Mesi i Kristijano Ronaldo, nakon nekoliko dana predaha - postigli su po tri gola za najavu nove trke za titulu na klupskom i na individualnom nivou.

Očekivao se jači otpor “kolčonerosa” na Nou Kampu, ali je po ko zna koju put zaredom igrao samo jedan tim - Barselona. Gostima nije pomogao ni razvikani Falkao. Vilja je postigao prvi gol, Miranda zatim zatresao sopstvenu mrežu, a onda je Mesi uzeo stvar u svoje ruke i kompletirao drugi het-trik u sezoni, ukupno osam golova u pet kola.

“Mesi uništio tigra”, aludirao je El Mundo Deportivo na sjajnu partiju Argentinca i očajno izdanje Falkaa.

Real je prije Barselone dao šest golova Rajo Valjekanu (6:2), ali se Žoze Murinjo preznojavao mnogo više nego što se to može zaključiti po konačnom skoru. Gosti iz predgrađa vodili su sve do finiša prvog poluvremena, a kada se činilo da je Real napokon vratio stvario u normalnu (3:1) Di Marija je dobio crveni karton, a “pčelice” smanjile na 3:2!

Očekivala se drama, ali je Real bio goropadan i sa desetoricom. Postigao je još tri gola, a Raju nije pomogao ni Andrija Delibašić...

Španski mediji opisali su pobjedu Madriđana kao sjajnu reakciju na “krizni sastanak” koji je Murinjo organizovao uoči utakmice, nakon dva vezana kiksa u prvenstvu.

“Moramo da budemo ujedinjeni i složni”, sažetak je 20-minutnog obraćanja portugalskog trenera tokom kojeg igrači nisu pustili glasa...

Valensija je u Sevilji imala dva igrača više i penal, ali je doživjela prvi poraz u šampionatu. Pobjedonosni gol za Sevilju postigao je Frederik Kanute u 18. minutu.

Rezultati

Barselona - Atletiko Madrid 5:0

Vilja 9, Miranda 15 (autogol), Mesi 26, 78, 90+1

Sevilja - Valensija 1:0

Kanute 18)

Viljareal - Atletik Bilbao 1:1

Nilmar 52 - Gabilondo 44

Real Madrid - Rajo Valjekano 6:2

Ronaldo 39, 51, 84, Iguain 45, Varan 67, Benzema 73 - Miču 1, 55

Nedjelja

Majorka - Real Sosijedad

Levante - Espanjol

Granada - Osasuna

Sporting Hihon - Rasing Santander

Saragosa - Malaga

Bonus video: