Adžić: Sada se neće provući

"Razmišljam samo o Budućnosti, o pobjedi, o prvom mjestu, o slavlju sa navijačima", optimista je Adžić momak koji je možda i najzaslužniji što se Mijatovićeva mreža tresla samo dva puta
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 06:28h

Čija će se serija prekinuti, pljevaljska od šest ili podgorička od sedam pobjeda? Da li će nakon duela doći do promjene na liderskoj poziciji? Mogu li se “rudari” revanširati za prošlogodišnjih 0:2 pod Golubinjom i 1:2 pod Goricom? To su samo tri od mnoštva interesantnih pitanja koja, neminovno, moraju pratiti jednu ovakvu utakmicu, meč koji s nestpljenjem čeka crnogorska fudbalska javnost.

Meč koji će pokazati ko je trenutno bolji. Budućnost koja u prvenstvu ima sve same trijumfe, ali i jedan poraz u Kupu, ili, ove jeseni na oba fronta nepobijeđeni Rudar. U svakom slučaju, megdan će podijeliti dva najbolja crnogorska tima, a kada je tako šta publici ostaje osim da uživa.

A u Rudaru - mir. Kao da nije derbi. Ali je zato na svakom koraku primjetno dobro raspoloženje, sjajna atmosfera, i u klupskim prostorijama, a posebno na terenu. Igrači su žestoko radili čitavu sedmicu, većina povrijeđenih se oporavila, kažnjenih nema, u društvu imaju i novog reprezentativca Crne Gore Vladana Adžića, pa ostaje samo da se sve pomenuto kruniše još jednom, sedmom vezanom „trojkom“. I zauzimanjem prvog mjesta na tabeli.

Ima li Rudar pokriće za takav optimizam? Ima, kao iz topa odgovara reprezentativac Vladan Adžić.

"Trenutno sam u potpunosti usredsređen na današnji derbi. Razmišljam samo o Budućnosti, o pobjedi, o prvom mjestu, o slavlju sa navijačima. Prošle jeseni su se provukli na ovom istom terenu, imali sreću da promašimo bar deset zicera, a onda nas, ni krivi ni dužni kaznili. Siguran sam da takvu grešku više ne možemo ponoviti. Očekujem da funkcionišemo kao nedavno u derbiju sa Mogrenom i neće biti problema. Bodovi će ostati pod Golubinjom. Naravno, ne pada mi na pamet da ćemo lako do cilja. Budućnost je ove jeseni pokazala da je vrlo opasna, efikasna, sa granitnom odbranom. Međutim, takvi smo i mi, što derbiju daje dodatnu draž. Ali, na našoj strani je domaći teren i navijači. A to nije mala prednost", optimista je momak koji je možda i najzaslužniji što se Mijatovićeva mreža tresla samo dva puta.

Da nijednog momenta njegova ekipa neće ustuknuti pred suparnikom, potvrđuje i trener Dragan Radojičić, koji, opet, ne želi da jadikuje nad određenim personalnim problemima. Naprotiv, siguran je da Rudar može do trijumfa:

"Zašto ne bi mogao? Budućnost jeste vrlo kvalitetna ekipa, ali osim trenutne bodovne, ne vidim da imaju neku drugu prednost. Dakle, maksimalno ih poštujemo, ali za nas je mnogo važnija atmosfera u našoj ekipi i samouvjerenost, koja je vidljiva na svakom koraku. Jednostavno, ne dozvoljavamo da nas nešto poremeti pred ovu utakmicu. Jedino što radimo, o čemu razmišljamo i za šta se spremamo, jeste da na kraju obradujemo navijače. A njih će biti, osjećam, jer znam da smo dosadašnjim partijama to zaslužili", kao i uvijek, optimistički će trener Rudara.

Rudar – Budućnost

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Nikola Razić (Podgorica). Početak u 15 časova (TV prenos).

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić - Radusinović, Vlahović, Brnović - I. Jovanović, Ivanović - Stojanović.

Budućnost (4-4-2): Agović - Božović, Cicmil, Peković, Radunović - Vukčević, Flavio, Bošković, Orahovac - Radonjić, Adrović.

Bonus video: