Prva pobjeda Intera u sezoni

Inter savladao Bolonju na debiju Klaudija Ranijerija i upisao prvu pobjedu u sezoni...
0 komentar(a)
Milito, Foto: Beta/AP
Milito, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.09.2011. 18:29h

Faktor Klaudio Ranijeri je uticao pozitivno na igrače Intera. Italijanski vicešampion je samo dva dana nakon što je promijenio trenera (smijenjen Đanpjero Gasperini) upisao prvu pobjedu u sezoni - "crno-plavi" su tri boda osvojili u Bolonji (3:1).

Ranijeri, u stvari, vjerovatno nije imao vemena da promijeni bilo šta u igri Intera (ekipu je preuzeo u četvrtak), ali je šok terapija uspjela, uz to su proradili i napadači - Pacini je pogodio i asistirao, Milito je iskoristio penal...

"Najvažnije je da smo pobijedili. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, drugo je moglo da bude mnogo bolje. Pacini i Milito? Mogu da igraju zajedno, to su dokazali", rekao je Ranijeri.

Inter je poveo golom Pacinija u 39. minutu, a Bolonja je izjednačila u 66. iz diskutabilnog penala (Dijamanti).

Ipak, milanski klub je zaslužio više od remija, pa je Milito iskoristio penal (prethodno je srušen poslije velike akcije sa Pacinijem), a potom se upisao i Lusio...

Milito je nakon trijumfa pomenuo i bivšeg trenera.

"Uradio je veliki posao u Interu, nažalost, mi na terenu nismo mogli neke stvari da sprovedemo u djelo. Sad moramo da se oporavimo i u Ligi šampiona, čeka nas meč u Moskvi protiv CSKA", kazao je argentinski napadač, koji je već dao tri gola u sezoni.

Inter je tako tek u šestom zvaničnom meču u sezoni ostvario trijumf - prethodno je poražen od Palerma, Trabzonspora, Novare i Milana, a remizirao je sa Parmom.

Rezultati

Bolonja – Inter 1:3

Dijamanti 66 (penal) - Pacini 39, Milito 81 (penal), Lusio 87.

Milan – Ćezena 20.45

Napoli – Fiorentina 20.45Sjutra

Kjevo – Đenova

Atalanta – Novara

Kaljari – Udineze

Katanija – Juventus

Lacio – Palermo

Sijena – Leće

Parma – Roma

Bonus video: