Bajern gazi redom, pobjeda šampiona

"Milioneri" slavili u Majncu golom Piščeka u posljednjim sekundama meča i prekinuli lošu seriju...
0 komentar(a)
Borusija, Foto: REUTERS
Borusija, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.09.2011. 16:06h

Bajern je nastavio da melje protivnike u Njemačkoj, pa ni Bajer iz Leverkuzena nije imao šta da traži u Minhenu - Bavarci su slavili sa 3:0 i upisali 6. pobjedu u nizu u ligi u kojoj nisu primili ni gol.

Nije Bajern igrao spektakularno sa „farmaceutima”, ali je već poslije 20 minuta meč bio riješen. Prvo je pogodio Tomas Miler, a potom i Danijel van Bujten. U finišu se upisao i povratnik Roben.

Bajern je na prvom mjestu sa dva boda više od Borusije z Menhengladbaha koja je do 5. trijumfa u sezoni (treća u nizu) došla protiv Nirnberga.

A Borusija iz Dortmunda je seriju od tri meča bez pobjede prekinula u Majncu, iako je u većem dijelu meča bila u minusu.

„Milioneri" su na kraju slavili sa 2:1, a junak je bio Poljak Pišček koji je pogodio u 90. minutu.

"U prošlom meču smo izgubili dobijeni meč (u Hanoveru), mislim da nam se sada to vratilo", rekao je trener aktuelnog šampiona Jirgen Klop.

Majnc je poveo preko Milera u 33. minutu, a onda je sredinom nastavka krenuo preokret - prvo je Hrvat Perišić poravnao, prije nego je Pišek donio trijumf.

Šalkeu je očigledno prijao odlazak trenera Ralfa Rangnika, pa je Frajburg ispraćen sa četiri gola u mreži (4:2).Borusija je seriju od tri meča bez pobjede prekinula u Majncu, iako je u većem dijelu meča bila u minusu.

Rezultati

Bajern - Bajer 3:0

Miler 5, Van Bujten 19, Roben 90.

Augsburg - Hanover 0:0

Borusija M. - Nirnberg 1:0

Dems (penal) 76.

Majnc - Borusija D. 1:2

Miler 33 - Perišić 64, Pišček 90.

Šalke - Frajburg 4:2

Farfan 33, Huntelar 62, Holtbi 67, Raul 74 - Sise 3, Jendrišek 83).

Juče

Štutgart - Hamburger 1:2

Sjutra

Keln - Hofenhajm

Verder - Herta

Bonus video: