DA BUDE I ZVANIČNO

FSS nije dobio odluku suda u Lozani o sporu s Antićem

FSS je saopštio da odluku suda nije dobio, da će se žaliti ako je nepovoljna, ali i da vjeruje da će "civilni sud u Švajcarskoj uvažiti njegove argumente".
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 14:53h

Fudbalski savez Srbije (FSS) još nije dobio prvostepenu odluku Arbitražnog suda u sportu iz Lozane u vezi sa sporom sa bivšim selektorom Radomirom Antićem, ali je najavio da će se žaliti ako je odluka nepovoljna.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić dobio je, prema pisanju medija, spor protiv Fudbalskog saveza Srbije pred Sportskim sudom u Lozani jer je Savez odbio da mu isplati dva miliona eura nakon raskida ugovora.

FSS je saopštio da odluku suda nije dobio, da će se žaliti ako je nepovoljna, ali i da vjeruje da će "civilni sud u Švajcarskoj uvažiti njegove argumente".

"Svakako, kraj ovog spora, kao i ostalih sporova sa Radomirom Antićem je daleko", kaže se u saopštenju FSS.

Antić je smijenjen sa mjesta selektora u septembru 2010. godine. Kao razlog za otkaz, Fudbalski savez Srbije naveo je da Antić nije mogao da vrši funkciju selektora, pošto ga je Fifa suspendovala na četiri

utakmice.

Antić je suspendovan poslije meča Svjetskog prvenstva protiv Australije (1:2), na osnovu prijave sudije tog meča, koga je srpski selektor navodno vrijeđao zbog jednog nedosuđenog penala.

Poslije otkaza, Antić je tražio od Saveza dva miliona eura, na osnovu ugovora čiji je rok važenja bio do 2012. godine.

Fudbalski savez Srbije tvrdio je da je ugovor raskinut zakonito i da Antiću ne duguje ništa.

Preporučujemo za Vas