Dvije i po godine zatvora za čuvenog Morena

Bivši internacionalni sudija Bajron Moreno osuđen je na dvije i po godine zatvora zbog krijumčarenja šest kilograma heroina.
74 pregleda 0 komentar(a)
Moreno, Foto: Reuters
Moreno, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2011. 13:08h

Bivši internacionalni sudija Bajron Moreno osuđen je na dvije i po godine zatvora zbog krijumčarenja šest kilograma heroina. Presudu je izrekao sud u Njujorku, a prijetila mu je maksimalna kazna zatvora od 10 godina.

Na zahtjev njegovih advokata, bez protivljenja tužioca, Moreno je dobio najblažu moguću kaznu zbog primjerenog ponašanja u zatvoru.

Kad odsluži kaznu, Moreno će biti deportiran.

Moreno je uhapšen u septembru prošle godine na aerodromu “Džon Kenedi” u Njujorku, a heroin je bio sakriven u plastičnim kesicama zalijepljenim za tijelo.

U to vrijeme bio je radio i televizijski komentator za ekvadorske televizije.

U januaru je pred sudom priznao da je želio da unese heroin na teritoriju SAD-a, i od tada je bio u zatvoru čekajući suđenje.

Sud nije želio da saopšti detalje presude, a nije poznato ni da li će Moreno uložiti žalbu.

“Duboko se kajem zbog toga što sam uradio”, kazao je 41-godišnji Moreno neposredno prije izricanja presude, a prenio je ekvadorski portal Ekuavisa.

Ekvadorski sudija postao je poznat 2002. na Svetskom prvenstvu, kada je "pogurao" domaćina Južnu Koreju u osmini finala protiv Italije. Tada je isključio Franćeska Totija i poništio regularan gol "azurima". Južna Koreja je na kraju slavila sa 2:1.

Godinu dana kasnije Moreno je dobio suspenziju od 20 utakmica u Ekvadoru, pošto je produžio meč Barselona - Liga de Kito za čak 13 minuta, tokom kojih je Liga postigla dva gola i od 2:3 došla do pobjede od 4:3.

Fifa ga je isključila iz svoje organizacije u junu 2003. godine, iako je oslobođen optužbi za meč Italija – Južna Koreja. Razlog je bio gostovanje na jednoj italijanskoj televiziji za vrijeme suspenzije, i posebno ples sa plesačicom u emisiji…

I nakon toga Moreno je bio predmet optužbi i sumnji za namještanje utakmica, nakon čega je isključen i od strane Ekvadorske fudbalske federacije...

Bonus video: