Oba tima opuštena pred derbi: Kao svaka druga

Rudar i Budućnost sjutra u Pljevljima igraju derbi koji može da odluči puno, ali i ne mora - domaćim juri pobjedu za preuzimanje prvog mjesta, a gost za jesenju titulu
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 08:58h

Derbi je, a kao da nije. Pljevljaci neuobičajeno mirno dočekuju lidera, ekipu koja pobjede ređa kao na traci.

Većina igrača juče je opušteno, grickajući sjemenke, posmatrala utakmicu omladinskih sastava Rudara i Mladosti. Po njima se ne bi reklo da već sjutra (15 časova) igraju možda najvažniji meč polusezone.

A za takav mir postoji jedan jedini razlog, a on se zove samouvjerenost, samopouzdanje, vjera u sopstveni kvalitet. Tek onda na red dolazi domaći teren, navijači... A sve zajedno, kada se sabere, donosi veliku dozu optimizma.

Vlahović: Nikog se ne plašimo

"Ako izuzmemo prošlu jesen kada su se vratili iz nokdauna i kaznili naše brojne promašaje, Podgoričani bi se, bar pod Golubinjom, mogli svrstati u kategoriju naših redovnih mušterija. Ovog puta nećemo upasti u istu zamku. Vjerujem da ćemo ih na vrijeme načeti i onda bez nervoze posao privesti kraju. Jednostavno, nikog se ne plašimo, znamo koliko vrijedimo i možemo. A možemo mnogo i u svakom slučaju dovoljno da naša liga od nedjelje popodne dobije novog lidera", kaže kapiten pljevaljskog prvoligaša, Neđeljko Vlahović.

S druge strane, navijači kao navijači, sa znatno manje strpljenja čekaju derbi. Proteklih mjesec i po uvjerili su se da i ova generacija Rudara funkcioniše po njihovom ukusu, i da će, kao i prethodne, pružati dovoljno razloga za uživanje i boriti se za crnogorske fudbalske trofeje.

"Potrebna nam je, zaista, podrška publike. Ipak, u utakmicama izjednačenih rivala to može da bude onaj neophodni tas na vagi. Da vas pokrene ako sve ne pođe kako treba, da vam doda malo vjetra u leđa, malo adrenalina. Ne sumnjam da će biti tako. Pa da, ako se sve uklopi u naše planove, poslije meča zajednički slavimo", zaključuje iskusni vezista.

A svjesni da bi pobjedom vjerovatno riješili pitanje jesenjeg šampiona, ali i napravili veliki korak ka tituli, fudbaleri Budućnosti putuju danas u Pljevlja.

Podgoričani bi, međutim, prihvatili i remi, koji bi im omogućio da ostanu na vrhu tabele i održe najvećeg rivala na distanci, pa makar razlika bila dva boda.

- Igramo protiv sjajne ekipe, koja je jaka i timski i individualno. Malo je ko u Pljevljima uzeo bodove, ove sezone odolio je samo Lovćen, pa je jasno da nas čeka jako težak posao - kaže pomoćni trener Goran Perišić.

Budućnost će, po njemu, igrati na pobjedu, a utakmici će pristupiti kao svakoj drugoj - bez obzira što će na drugoj strani biti rival koji je jači od drugih.

- Bod? Prihvatili bi ga, ali imamo svoj cilj, igraćemo na pobjedu. Neće nas opteretiti činjenica što igramo derbi, i to u gostima, jer mi maltene svake sedmice igramo po jedan derbi. I protiv Zete, Sutjeske, Bokelja... Navikli smo na to i mirno čekamo utakmicu.

Derbi u Pljevljima odlučiće sitnice, eventualne greške u odbrani, smatra dugogodišnji defanzivac podgoričkog kluba.

- Vjerujem da smo iskusniji, ali i da smo jači individualno. Nema potrebe da se oterećujemo protivnikom, neka oni malo razmišljaju o nama - ističe Perišić.

Radonjić: Pritisak je na Rudaru

Srđan Radonjić došao je da daje golove, ali i da iskustvom povede tim ka tituli. Sudeći po prvih sedam kola, posao obavlja perfektno.

- Igramo utakmicu koja može da odluči dosta toga, ali i ne mora da odluči ništa. Ako pobijedimo, vjerujem da ćemo biti vrlo blizu jesenjoj tituli - kaže Radonjić i navodi specifičnost derbija u Pljevljima:

- Zabilježili smo svih sedam pobjeda, ali ni to nam nije garancija da ćemo u osmom kolu biti prvi. Ipak, mislim da je Rudar makar za nijansu pod većim pritiskom od nas. Oni jure pobjedu kako bi nas skinuli sa vrha, dok bi nama odgovario i bod.

Bonus video: