Iznervirani Maradona udario navijača nogom

"Transparent je bio poruka od mog unuka i kćerki. Izvinjavam se navijaču kojeg sam povrijedio, ali samo sam želio da se transparent vidi“, rekao je Maradona.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 09:42h

Dijego Maradona je u četvrtak ostvario prvu pobjedu (u drugom meču) na klupi Al Vasla u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, savladavši Emirejts 3:0 u Etisalat kupu.

Nakon utakmice Maradona je odlučio da se pozdravi s nekolicinom navijača i da se fotografiše sa velikim transparentom razvijenim preko zaštitne ograde.

Međutim, njegovo fotografisanje otežavao je jedan navijač koji je uporno rukama podizao transparent. Nakon što je to ponovio nekoliko puta, Maradona je izgubio strpljenje i opalio ga nogom po ruci...

Inače, na transparentu, koji su Maradoni poslale kćerke Delma i Đanina, pisalo je „Deko volim te i sa tobom sam“ i potpisao ga je njegov unuk Bendžamin.

Maradona se kasnije izvinio navijaču.

„Ja sam emotivan, to je moja priroda. Uvijek sam bio takav i kao igrač i kao trener. Ponekad se osjećam kao da sam igrač Al Vasla. Transparent je bio poruka od mog unuka i kćerki. Izvinjavam se navijaču kojeg sam povrijedio, ali samo sam želio da se transparent vidi“, rekao je Maradona.

Pogledajte:

Galerija

Bonus video: