Luis Enrike: Zabrinut sam

"Još uvijek smo daleko od onoga što želimo, ali ostajem optimista“, ističe Luis Enrike.
0 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2011. 08:58h

Roma je nastavila agoniju – nakon eliminacije iz Lige Evrope, Rimljani ni u Seriji A ne znaju za uspjeh. U tri kola su upisali poraz i dva remija, posljednji sinoć na „Olimpiku“ protiv Sijene (1:1). Gol Osvalda u 25. minutu za vođstvo nije bio dovoljan za pobjedu, pošto su gosti u 88. minutu stigli do više nego zasluženog izjednačenja...

„Ne mogu da budem zadovoljan. Ekipa je uradila ono što je trebala, ali nijesmo znali da krunišemo golovima akcije u napadu. Sijena je odigrala odlično drugog poluvrijeme, dok smo mi imali problema sa protokom lopte“, kaže trener Rome Luis Enrike.

Španski stručnjak ističe da ne „postoji neki poseban problem“.

„Međutim, zabrinut sam zbog ukupne situacije. Posebno zbog nedostavka samopouzdanja igrača jer nemamo rezultate. Još uvijek smo daleko od onoga što želimo, ali ostajem optimista. Već u nedjelju nas očekuje gostovanje Parmi, i moj posao je da ekipu motivišem da napravi napredak u igri“, dodaje Luis Enrike.

Na pitanje da li je očekivao sve ove probleme u Seriji A, Luis Enrike odgovara:

„Isto se dešavalo i u Španiji. Sve ekipe su protiv mene igrale na kontranapade, ali mi smo u ovom trenutku daleko od onoga kako želimo da izgledamo. Ja sam i dalje optimista. Osloniću se na Totija i De Rosija, koji su veoma važni igrači, ali su i primjer kako se izlazi na kraj sa ovakvom situacijom. U svakom slučaju, moramo da popravimo ovu situaciju, moram ja da je popravim, jer sam najodgovorniji“, zaključio je bivši trener B tima Barselone.

Bonus video: