Pato mjesec van terena

“Tražio sam da mi klupski doktori objasne zašto je momak, koji 2008. i 2009. nije imao nikakav problem, sada ovako često povrijeđen”, istakao je trener Masimilijano Alegri
0 komentar(a)
Pato, Foto: REUTERS
Pato, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.09.2011. 14:51h

U Milanu ove sezone, definitivno, nemaju sreće - Alešandre Pato je već u 20. minutu morao da napusti utakmicu sa Udinezeom zbog povrede.

Na današnjem pregledu je ustanovljeno da mu je napukao mišić, pa će morati da pauzira minimum četiri sedmice. Tako se brazilski as pridružio listi povrijeđenih igrača, koja je prilično dugačka - na njoj su još dva napadača Ibrahimović i Robinjo, vezisti Boateng, Gatuzo, Ambrozini i Flamini, kao i defanzivci Antonini, Mekses i Bonera, dok se Taivo tek oporavio!

Pata je u tom 20. minutu zamijenio mladi Stefan El Šaravi, koji je u 63. minutu postigao gol za remi (1:1).

U kakvim je problemima Masimilijano Alegri valjda dovoljno govori činjenica da je posljednjih 10 minuta moraoo da odigra Filipo Inzagi, koji je zbog duge pauze izostavljen sa spiska od 25 igrača koji su registrovani za Ligu šampiona.

Alegri je zbog nove povrede Patovog mišića, osme u posljednje dvije godine, održao sastanak sa klupskim doktorima.

"Tražio sam da se razjasni kako je moguiće da momak, koji 2008. i 2009. nije imao nikakvih problema, sada ovako često ima probleme sa mišićima. Uzgred, imamo još mnogo povrijeđenih igrača. Kada se oni vrate, i tim će se vratiti na pobjednički put", kazao je potpredsjednik kluba Adrijano Galijani..

Bonus video: