Gabrić se oporavio od saobraćajke i potpisao za Hajduk

“Kada sam počeo sa treninzima, bilo mi je teško, ali sada se osjećam mnogo bolje”, istakao je Gabrić, koji tuži bivši klub Trabzonspor zbog jednostranog raskida ugovora
0 komentar(a)
Drago Gabrić, Foto: Www.hajduk.hr
Drago Gabrić, Foto: Www.hajduk.hr
Ažurirano: 22.09.2011. 13:37h

Drago Gabrić, čovjek koji je prije četiri mjeseca bio na ivici života i smrti nakon teške saobraćajne nesreće, vraća se fudbalu - 25-godišnji igrač je potpisao ugovor sa svojim matičnim klubom Hajdukom do ljeta 2013.

Igrač koji je poznat crnogorskim ljubiteljima fudbala iz dvomeča sa Budućnosti, kada je nastupio za Hajduk iako je imao parne žute kartone, 23. maja je izgubio kontrolu nad automobilom u blizini Splita.

Činilo se da se nikada neće vratiti fudbalu, jer je doživio frakturu lobanje, ali se “Hajdukovo srce” (nagrada koju dobija najborbeniji igrač kluba iz Splita) iznenađujuće brzo opravilo.

“Ovo je poseban dan, Drago Gabrić se vraća kući. Mi trebamo Draga, Drago treba nas. Po završenom ljekarskom pregledu, ugovor ide na verifikaciju, a on se sjutra ujutro priključuje radu prve ekipe. Ne treba sada spekulirati oko njegovog povratka, vjerujem da će to biti brzo. Treniraće po posebnom programu”, rekao je član uprave Hajduka Milo Nižetić.

Gabrić je parafirao ugovor i uzeo dres sa brojem 77.

“Broj 77 sam izabrao, jer je sedam srećan broj, a sreća je igrala važnu ulogu u mom slučaju. A kako je sedmica zauzeta, onda sam se odlučio za 77”, objasnio je 25-godišnjak.

Vezista koji je upisao jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske je 2009. otišao iz Hajduka u Trabzonspor, koji je nakon nesreće jednostrano raskinuo ugovor sa njim.

“Nakon dvije godine sam se vratio, ovo je poseban osjećaj i čast. Hajduk je moj drugi dom, srećam sam što sam opet u starom jatu. Sve je u redu sa mojim zdravljem, prije mjesec sam radio preglede i rekli su mi da sam zdrav i da se mogu profesionalno baviti fudbalom. Vjerujem da ću se vratiti na isti nivo igranja kao i prije. Kada sam počeo sa treninzima, bilo mi je teško, ali sada se osjećam mnogo bolje”, zaključio je Gabrić, uz napomenu da tuži Trabzonspor kako bi naplatio dugovanja.

Bonus video: