Rangnik napustio Šalke

„Nakon dugog i pažljivog razmišljanja, došao sam do zaključka da mi je odmor neophodan. Moj trenutni nivo energije nije dovoljan da bih bio uspješan“, naveo je Rangnik u saopštenju
0 komentar(a)
Ralf Rangnik, Foto: Beta/AP
Ralf Rangnik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.09.2011. 09:18h

Ralf Rangnik više nije šef stručnog štaba Šalkea. Bivši trener Štutgarta, Hanovera i Hofenhajma je podnio ostavku zbog zdravstvenih razloga.

Šta je tačno problem 53-godišnjeg stručnjaka još niko ne zna, ali su svi primijetili da se u posljednje vrijeme jako brzo umara. Zbog toga je odlučio da se povuče, a privremeno će ga na klupi zamijeniti asistenti Mark Gisdol i Sepo Ajhkorn.

„Nakon dugog i pažljivog razmišljanja, došao sam do zaključka da mi je odmor neophodan. Moj trenutni nivo energije nije dovoljan da bih bio uspješan. Molim sve da shvate ovu odluku, a timu želim sve najbolje“, naveo je Rangnik u saopštenju.

Sjajni trener je 1. januara, kada je otišao iz Hofenhajma, rekao da planira dužu pauzu, ali u martu nije mogao da odbije poziv Šalkea, koji je vodio i u sezoni 2004/2005.

Doveo je „kraljevsko-plave“ do polufinala Lige šampiona, osvojio Kup Njemačke i izbjegao ispadanje iz Bundes lige, ali više nije mogao da izdrži.

„Poštujemo odluku Ralf Rangnika. I mi vjerujemo da zdravlje mora da bude ispred svih profesionalnih ciljeva“, rekao je direktor Šalkea Horst Helt.

Bonus video: