Dva gola Jovetića, Vučinić pogodio pa pocrvenio

Vučinić prvo pomogao, pa potom odmogao svom timu - Bolonja na kraju izvukla bod iz Torina (1:1). Dva gola Jovetića u pobjedi Fiorentine nad Parmom (3:0)
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Gazzetta dello sport
Vučinić, Foto: Gazzetta dello sport
Ažurirano: 21.09.2011. 20:57h

Burno veče na Apeninima imali su najbolji crnogorski fudbaleri. Stevan Jovetić je briljirao u pobjedi Fiorentine nad Parmom, postigao je dva gola (3:0), dok je Mirko Vučinić pogodio mrežu, pa dobio crveni karton u remiju Juventusa sa Bolonjom (1:1).

“Šou Jovetića”, “Jo-Jo blistao, rafal Fiorentine”, naslovi su italijanskih medija nakon partije koja će čelnike tima iz Firence natjerati da još više prionu na posao oko novog ugovora za crnogorskog reprezentativca.

Mihajlović: Jovetić se odblokirao

- Stevan je fundamentalan za našu igru. Dugo je čekao na ove golove i drago mi je što se odblokirao. Oporavio se, potpuno je spreman i će tek pokazati šta zna - oduševljen je bio trener ljubičastih Siniša Mihajlović.

Crnogorski vunderkind je prvo na asistenciju Behramija otvorio, a potom na dodavanje Kjare i zatvorio goleadu protiv Parme u drugom poluvremenu. Završilo se 3:0, a Jovetić je zamijenjen desetak minuta prije kraja za ovacije na otvorenoj sceni.

“Juventus arena” se spremala za treću uzastopnu pobjedu ekipe Antoja Kontea, ali Torinezi nisu uspjeli. Vučinić je bio u glavnoj ulozi - prvo je pomogao, a potom odmogao svom timu. Nakon što je zbog žestokog i potpuno nepotrebnog protesta dobio žuti karton, crnogorski kapiten dao je prvi zvanični gol za Juventus - asistirao mu je Pirlo iz slobodnog udarca, na kvarno, dok su igrači Bolonje sastavljali živi zid i dok je lopta još bila u pokretu...

I kada se očekivalo da će “stara dama” lako dovršiti posao, Vučinića su ponijele emocije. Uklizao je, napravio malo oštriji faul, sudija Gava krenuo da izvadi žuti karton, pa se nakratko predomislio, a onda nakon pritiska igrača Bolonje ipak popustio - Mirko je morao u svlačionicu, a Juve ostao sa desetoricom.

Bolonja je to iskoristila da preko Portanove, čim je počeo nastavak, izjednači na 1:1, a potom i da se odbrani do kraja.

Konte: Dobro je što nismo izgubili

- Moramo da odrastemo, a za to treba još puno rada. Dobro je što na kraju nismo i izgubili - komentarisao je Antonio Konte isključenje Vučinića.

Nakon tri odigrana kola nema neporaženih u Seriji A - Napoli je izgubio u Kjevu, Kaljari u Palermu, dok je Udineze odigrao 1:1 na "San Siru" protiv šampiona Milana, koji je i dalje bez pobjede.

Gosti su poveli golom Di Natalea nakon katastrofalne greške golmana Abijatija, izjednačio je El Šaravi..

Rezultati:

Milan - Udineze 1:1 (0:1)

El Šaravi 64 - Di Natale 29.

Ćezena - Lacio 1:2 (1:0)

Mutu 14 - Ernanes pen 48, Klose 54.

Kjevo - Napoli 1:0 (0:0)

Moskardeli 71.

Fiorentina – Parma 3:0 (0:0)

Jovetić 46, 81, Ćerći 61.

Đenova - Katanija 3:0 (2:0)

Palasio 29, 34, Konstant 79.

Juventus - Bolonja 1:1 (1:0)

Vučinić 29 - Portanova 52.

Leće - Atalanta 1:2 (1:1)

Mesbah 25 - Denis (penal) 3, 56.

Palermo - Kaljari 3:2 (1:0)

Zahavi 1, Bertolo 15, Mikoli 76 - Konti 84, Njangolan 90+1

Četvrtak:

Roma - Sijena

Utorak:

Novara - Inter 3:1 (1:0)

Međorini 38, Rigoni (penal) 86, 90 - Kambijaso 89.

Tabela: Đenova 7, Juventus 7, Udineze 7, Napoli 6, Fiorentina 6, Palermo 6, Kaljari 6, Novara 4, Lacio 4, Kjevo 4, Katanija 4, Leće 3, Parma 3, Milan 2, Roma (meč manje) 1, Sijena (meč manje) 1, Inter 1, Atalanta (-6 bodova) 1, Bolonja 1, Ćezena 0.

Bonus video: