Leonardo: Brojke ne mogu da opišu Zanetija

"Kada sam zamoljen da napišem poruku za Havijera, moram da priznam da nisam imao riječi", rekao je Leonardo, sada sportski direktor PSŽ-a
0 komentar(a)
Havijer Zaneti i Leonardo, Foto: Reuters
Havijer Zaneti i Leonardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2011. 11:06h

Havijer Zaneti je u meču sa Novarom 757. put nosio dres Intera, po tome je postao rekorder (oborio onaj Đuzepea Bergomija), a o Argentincu je za zvanični sajt milanskog kluba pričao Leonardo, doskorašnji trener tima sa "Đuzepe Meace".

"Ako gledate samo brojke, one govore toliko toga, ali ne mogu da opišu Havijera Zanetija i to šta on znači za Inter i svjetski fudbal. Kada sam zamoljen da napišem poruku za Havijera, moram da priznam da nisam imao riječi", rekao je Leonardo, sada sportski direktor PSŽ-a.

Nastavio je da veliča kapitena Intera.

"Za svakog drugog, ovaj rekord je izuzetan podvig, neponovljiv. A za njega je to logičan splet dešavanja u karijeri koja je izgrađena kroz naporan rad. Kako možete o takvom kapitenu da govorite a da ga ne hvalite? Havijer ima i stranu koja je javnosti manje poznata, jako je aktivan i u humanitarnom radu. To je ono što ga čini kapitenom i van terena", istakao je Leonardo.

O Zanetiju je pričao i Žoze Murinjo, koji ga je trenirao dvije trofejne sezone.

"Vjerujem da naš zagrljaj nakon finala Lige šampiona u Madridu nije posljednji", rekao je između ostalog Specijalni.

Zaneti je član Intera od 1995. godine kada je stigao iz Banfilda. Bio je prvo pojačanje u eri Masima Moratija...

Bonus video: