Gasperini smijenjen, Inter traži trenera

Gasperini smijenjen nakon četiri poraza u pet utakmica i katastrofalne igre sa vicešampionom Italije
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 11:26h

Stigla je i zvanična potvrda - Đanpjero Gasperini je dobio otkaz nakon samo pet zvaničnih utakmica na klupi Intera (četiri poraza i remi).

Gazde Intera Masima Moratija je jutros istakao da ne vjeruje da će Gasperini da ostane, a onda je i obavio telefonski razgovor i zahvalio se Gasperiniju.

Da je kraj, bilo je jasno i kada je jutarnji trening vodio pomoćni trener Đuzepe Barezi.

Inter je sinoć izgubio od Novare (3:1), upisao je četvrti poraz u pet mečeva u sezoni, pa je jedina logina odluka bila da Morati smijeni Gasperinija.

"Žao mi je što se ovako završilo. Imao sam odličnu saradnju sa ekipom, jako mi je žao što odlazim na ovakav način. Znam da su svi razočarani. Da li je prelazni rok kriv? To sada nije važno. Pozdravljam sve", bilo je sve što je rekao Gasperini.

"Ne vjerujem da Gasperini ostaje. U svakom slučaju, njegova situacije je teška, to se vidi, a meni se ne sviđa ništa što sam vidio u meču sa Novarom", rekao je Morati neposredno prije nego je ostao bez šefa stručnog štaba.

Morati nije pričao o imenima koji su u konkurenciji za trenera, ali italijanski mediji su objavili dugačku listu kandidata.

Pol poziciju ima Klaudio Ranijeri, potom se najveće šanse daju Deliju Rosiju, a pominje se da Morati razmišlja da lansira i mlađe - Luisa Figa ili Roberta Bađa. Takođe, kandidati su i Luis van Gal i Kike Sančes Flores...

"Ko će da ga zamijeni? Nisam razmišlja o alternativama", istakao je Morati.

Gasperini je preuzeo Inter ljetos nakon što je Moratija odbilo nekoliko trenera. Tada su kandidati bili Fabio Kapelo, Visente del Boske, Marselo Bijelsa, Lućano Spaleti... Gasp je bio samo alternativa, ispostavilo se potpuno pogrešan izbor.

Galerija

Bonus video: