Fifa instruktor u posjeti FSCG

Kao bivša reprezentativka Njemačke, Anja Palušević je prije dvije godine postala zvanični FIFA instruktor za razvoj ženskog fudbala.
288 pregleda 0 komentar(a)
Mijović, Foto: FSCG
Mijović, Foto: FSCG
Ažurirano: 20.09.2011. 15:16h

Direktor Grassroots kancelarije Fudbalskog saveza Crne Gore Zoran Mijović održao je sastanak sa zvaničnim FIFA instruktorom za ženski fudbal, gospođicom Anjom Palušević, objavljeno je na sajtu FSCG.

"Kao bivša reprezentativka Njemačke, Anja Palušević je prije dvije godine postala zvanični FIFA instruktor za razvoj ženskog fudbala. Nakon upoznavanja na petom FIFA simpozijumu održanom u Frankfurtu u julu i početka zvanične saradnje, dogovorena je posjeta Savezu kako bi instruktora upoznali sa radom na razvoju fudbala za žene u Crnoj Gori", piše na sajtu.

Navodi se i da je unaprijed planirani dolazak gospođice Palušević, čiji ru roditelji rodom iz okoline Podgorice, na odmor u Crnu Goru iskorišten u radne svrhe.

"Gospođica Palušević bil je prijatno iznenađena postignutim na razvoju fudbala za žene, brojem klubova i registrovanih igrača, planovima za organizaciju prve lige za žene, turnira za U-15, kao i skorim počecima i radu na formiranju seniorske i U-17 reprezentacije Crne Gore".

Direktor Grassroots kancelarije FSCG Zoran Mijović posjetu zvaničnog FIFA instruktora označio je kao početak saradnje na polju razvoja ženskog fubala.

- Prisustvo takvog stručnjaka za ženski fudbal smo iskoristili kako bi ga upoznali sa svim trenutnim i planiranim aktivnostima za razvoj ženskog fudbala u Crnoj Gori, uvjerili se da smo na pravom putu. Od gospođice Palušević dobili smo niz korisnih savjeta i uputstava kako bi ženski fudbal kod nas dobio šansu za još brži razvoj. Moram naglasiti da je ovo samo početak zvanične saradnje Grassroots kancelarije FSCG, koja je zadužena za razvoj ženskog fudbala, i FIFA Women's Football Development sektora, tako da se u budućnosti može očekivati proširenje saradnje na još nekim poljima rada i još brža i kvalitetnija komunikacija sa prvim ličnostima zaduženim za razvoj ženskog fudbala u FIFA organizaciji - rekao je Mijović.

Bonus video: