Zlatna klauzula u Nejmarovom ugovoru

Nejmar će u Realu zarađivati dodatnih milion eura više po sezoni ukoliko osvoji Zlatnu loptu Fife i "Frans fudbala" za najboljeg fudbalera na svijetu
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.09.2011. 10:43h

Brazilac Nejmar zarađivaće u Realu osam miliona eura po sezoni, odnosno milion više u odnosu na dogovorenu platu, ukoliko u dresu "kraljevskog kluba" osvoji najprestižnije individualno prizanje u svijetu sporta - Zlatnu loptzu Fife i "Frans fudbala".

To je klauzula u ugovoru koju su Nejmarovi agenti uspjeli da izdejstvuju pregovarajući sa upravom Reala. U Nejmarovom slučaju, Zlatna lopta vrijedi milion eura po sezoni, što znači da bi visina ugovora sa fiksnih sedam mogla da se poveća na osam miliona.

Nejmar i Real postigli su dogovor o prelasku u Madrid koji će postati punopravan nakom Olimpijskih igara u Londonu na ljeto 2012. godine. Brazilski vunderkind to tada će nositi dres svog još uvijek aktuelnog kluba, Santosa.

Real Madrid je kupovinom Nejmara za 60 miliona eura dobio tržišnu utakmicu sa Barselonom, koja je takođe željela 19-godišnjeg napadača u svojim redovima.

Bonus video: