Vučinić: Najvažnija je pobjeda

- Kažete da sam u prvom poluvremenu bio indisponiran? To je istina, ali najvažnije je da smo ostvarili pobjedu – rekao je Vučinić.
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Reuters
Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2011. 08:41h

Mirko Vučinić nije blistao u Sijeni, ali je samo u jednoj akciji pokazao da će biti veliko pojačanje za Juventus.

Crnogorski reprezentativac asistirao je Alesandru Matriju za pobjedonosni gol i odmah ustupio mjesto na terenu Arturu Vidalu, veznom igraču.

„Vučinić je u trenutku pokazao klasu, do tada bio nezapažen i bezopasan, ponekad djelovao nezainteresovano“, rezime je komentara u italijanskim medijima za Vučinićevu igru, za koju je dobio uglavnom mršavu „šesticu“.

- Kažete da sam u prvom poluvremenu bio indisponiran? To je istina, ali najvažnije je da smo ostvarili pobjedu – rekao je Vučinić.

Juve nakon dva kola ima maksimalan učinak. Za prognoze je rano, ali trener Antonio Konte ističe da je ekipa na dobrom putu.

- Ovo je tim koji počinje da dobija fizionomiju. Znamo šta da radimo i kada napadamo, i kada se branimo. Nismo još uigrani, ali mislim da smo na pravom putu. Nismo bili briljantni u Sijeni, ali prošlih godina Juve je gubio bodove protiv „malih“ ekipa – rekao je Konte.

I Vučinić je zadovoljan...

- Mnogo nam znači dobar start, ali računi se svode na kraju. „Mister“ je nakon meča rekao da smo još iza Milana, Intera i Napolija. Ne znam da li bih se složio sa tim, ali najvažnije je da idemo iz utakmice u utakmicu, i da svaki meč doživljavamo kao priliku da napredujemo – kazao je Vučinić.

Italijanske medije interesovalo je kako se Vučinić bori sa konkurencijom u napadu...

- Ja se ne borim sa njima, svi smo dio tima i spremni da pomognemo ekipi u svakom trenutku – kazao je Vučinić, kome je u Sijeni partner bio Matri, dok je Del Pjero meč počeo na klupi.

Juventus sjutra u trećem kolu Serije A dočekuje Bolonju i pokušaće da upiše treću pobjedu.

Bonus video: