Vignjevićeva ruka za preporod u Kuli

"Nijesmo očekivali da ćemo krenuti sa četiri pobjede, ali išli smo redom, iz meča u meč" kazao je Nebojša Vignjević, trener Hajduka iz Kule
0 komentar(a)
Vignjević, Foto: Luka Zeković
Vignjević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.09.2011. 08:28h

Bivši trener Rudara i Grblja Nebojša Vignjević napustio je ljetos pljevaljski klub sa tri trofeja iz dvije sezone (titula i dva Kupa) , ali je i po odlasku iz Crne Gore zadržao iste, pobjedničke navike. Njegov Hajduk iz Kule nanizao je četiri pobjede na startu takmičenja u Super ligi Srbije, a trijumfalni pohod Vignjevićeve čete zaustavio je šampion Partizan u posljednjem kolu (“crno-bijeli” su slavili sa 2:0 pred svojim navijačima). Beogradski stručnjak je za kratko vrijeme preporodio Kuljane - poslije pet kola Hajduk ima identičan učinak kao i neprikosnoveni Partizan i Crvena zvezda (po četiri pobjede i poraz).

"Nijesmo očekivali da ćemo krenuti sa četiri pobjede, ali išli smo redom, iz meča u meč. Kasno smo se i okupili, ali smo vrlo brzo dospjeli na pravi kolosijek. Brzo smo došli do igre kakvu želimo, a iz nje stigli i do rezultata. Mogli smo i da budemo malo bolji protiv Partizana. No, veličina Partizana je i u tome što pobjeđuje i kada nije u nekoj formi. No, bez obzira na to, zadovoljan sam naravno kako je sve krenulo i ovamo - kaže Vignjević u razgovoru za “Vijesti”.

Vignjević, međutim, ističe da furiozan start neće promijeniti ambicije...

"Ekipa i klub su bili u rasulu, plan je da se stabilizujemo i osvojimo što je moguće više bodova. Želimo da formiramo ekipu koja će biti spremna da obezbijedi mjesto u sredini tabele, što će nam omogućiti miran rad. Nijesmo, dakle, promijenili cilj, niti razmišljamo o tome da treba da se borimo za izlazak u Evropu" rekao je popularni Vignja.

A na fudbalskoj mapi Srbije nema mnogo pomjeranja u odnosu snaga, barem kada je u pitanju borba za najviši plasman. Partizan i Zvezda su vječni kandidati za titulu, dok Vojvodina vreba šansu da pomrsi računicu beogradskim gigantima...

"Zvezda i Partizan su doživjeli po jedan poraz, ali sigurno je da će brzo doći na svoje kada je u pitanju njihova međusobna trka za titulu. No, i Vojvodina sada ima više šansi, a neće ni biti laganih bodova. Tu su Spartak i Sloboda, koji će pokazati kvalitet. Bilo je dosta neizvjesnosti na dosadašnjim utakmicama, a ima i publike, tako da mnogi očekuju da će se popraviti kvalitet fudbala u Srbiji" napominje Vignević.

A izazovi tek slijede, meč sa Partizanom je arhiviran, a u narednom kolu Vignjevićev tim će ugostiti Crvenu zvezdu...

"Jeste, u dva kola igramo sa dvije najveće ekipe, ali Zvezda loše prolazi u Kuli. Oni, međutim, imaju igru i dobru atmosferu, ali nadam se da ćemo održati tradiciju. Nećemo se predati, i mi imamo svojih aduta. Nadam se da ćemo imati i malo više sreće i da možemo do pozitivnog rezultata" zaključio je trener Hajduka iz Kule.

Novi derbiji sa Vukićevićem

U proteklih nekoliko sezona Vignjević i Dejan Vukićević, koji je predvodio Zetu i Mogren, dirigovali su sa klupe u derbijima na crnogorskim terenima. Vukićević je u avgustu stigao u Vojvodinu, a Novosađani pod njegovom komandom ostvarili tri pobjede i remizirali sa ambicioznom Slobodom. Dvojica stručnjaka imaju, međutim, ne samo slične fudbalske puteve, već i podudarnosti u trenerskim biografijama. Vignjević je osvojio tri trofeja sa Rudarom, dok je Vukićević isto učinio sa dva različita kluba (ima titulu sa Zetom, te titulu i Kup sa budvanskim timom).

"Drago mi je što je i Dejan sada tu, što i njemu ide kako treba. Obojica smo potvrdili rezultate koje smo imali u proteklom periodu u Crnoj Gori, a srešćemo se ponovo za dva kola u Novom Sadu. Biće to prilika da se podsjetimo na neke ranije okršaje" kaže Vignjević.

Budućnost se konsolidovala, ali Rudar može da gura do kraja

Trener Kuljana napominje da i dalje detaljno prati zbivanja na crnogorskim terenima. Vignjevićev doskorašnji klub (Rudar) u stopu prati njegov nesuđeni klub - Budućnost...Zanimljivo da je tokom ljeta dolazak Vignjevića pod Goricu bio već gotova stvar, ali beogradski stručnjak nije htio da čeka ”plavo-bijele”.

"Drago mi je da Rudar gura kako treba, dok se Budućnost konsolidovala, zabilježila sedam pobjeda. Naredni derbi će odlučiti lidera. Iznenadio me Mogren, koji je čini se već ispao iz trke. Izgleda da nije sve leglo ove sezone, a ekipa je podmlađena. Mogren se iščupao protiv Mladosti i na još nekim mečevima, Gluščević igra, a ne znam šta je sa Ranđelovićem" rekao je Vignjević.

Trener Hajduka smatra i da je njegov bivši tim spreman da nastavi u dobrom ritmu...

"Budućnost je prvi favorit, ali Rudar je dobro prati. Vjerujem da je spreman da izdrži bitku, da može da gura do kraja" zaključio je Vignjević.

Bonus video: