Gasperini ne priznaje krizu

Pred sjutrašnje gostovanje Novari u vanrednom kolu Serije A, trener Đanpjero Gasperini nema drugi izlaz sem da pobjedom kupi vrijeme i strpljenje Masima Moratija i navijača
0 komentar(a)
Gasperini, Foto: REUTERS
Gasperini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.09.2011. 17:16h

Napoli je sinoć zapalio Italiju, Juventus je dokazao da ima kvalitet za velike stvari, ali je i dalje za sve na Apeninima najosjetljivija tema situacija u Interu.

Pred sjutrašnje gostovanje Novari u vanrednom kolu Serije A, trener Đanpjero Gasperini nema drugi izlaz sem da pobjedom (bila bi mu to prva u sezoni) kupi vrijeme i strpljenje Masima Moratija i navijača.

I dok javnost priča o pogrešnom sistemu igre, o lošoj selekciji tima, o izmjenama koje ne liče na veliki Inter (na primjer, ulazak Salija Muntarija umjesto Dijega Forlana u derbiju sa Romom), bivši trener Đenove se ne da - odbija da prihvati da je milanski klub u krizi.

"Očekujem da u meču sa Novarom ekipa nastavi da napreduje, a onda će i bodovi da dođu. Mislim da nismo zasluži ovako malo bodova - rezultati definitivno nisu bili u skladu sa igrama koje smo pružali. Međutim, rezultati su mjerilo, to mi je jasno, a vjerujem da ćemo već od ove utakmice da pokažemo snagu", rekao je Gasperini.

Kako kaže, najveća podrška mu je Morati, čovjek koji mu (makar po pisanju italijanskih medija) sprema otkaz.

"Daje mi veliku podršku i motiviše me na pravi način, hvala mu", kazao je Gasperini.

Novara mu je vjerovatno posljednja šansa da ostane trener Intera, ali popularni Gasp ne misli na neuspjeh.

"Kada ste trener velikog kluba svaki meč vam je kao finale. Pacini? Ovo bi mogao da bude meč kao stvoren za njega", poručio je Gasperini da će Pacini da zaigra od prvog minuta.

Gasperiniju, međutim, vrijeme prolazi, Juventus i Napoli na čelu već imaju pet bodova više na tabeli. Jedina pozitivna stvar za Inter je što je i Milan, apsolutni favorit Serije A, otvorio sezonu na identičan način (remi i poraz).

Parovi

Sjutra

Novara - Inter

Srijeda

Milan - Udineze

Ćezena - Lacio

Kjevo - Napoli

Fiorentina - Parma

Đenova - Katanija

Juventus - Bolonja

Leće - Atalanta

Palermo - Kaljari

Četvrtak

Roma - Sijena

Bonus video: