Pljevljaci spremni za derbi jeseni

"Biće to teška utakmica, i oni (Budućnost) uz odličnu igru bez problema pobjeđuju. Međutim, sada im je na putu Rudar" kaže Sabahudin Bekto, pomoćni trener Rudara
0 komentar(a)
Austrija_1, Foto: Reuters
Austrija_1, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2011. 19:54h

Ako prepreke preskače Budućnost, preskače ih i Rudar. Podgoričani su to, u prvenstvu, uradili sedam puta za redom, Pljevljaci šest, ali sa jasnom namjerom da u međusobnom duelu, narednog vikenda, izjednače taj rezultat. Dakle, veliki derbi je na pragu, mada u taboru pljevaljskog prvoligaša još uvijek samo krajičkom oka gledaju u tom pravcu. Aktuelnija je priča o subotnjem iskušenju u Radanovićima gdje je ostvarena teška, ali zaslužena pobjeda, protiv neugodnog rivala. I osvojena tri boda koja trku na vrhu tabele čine dodatno zanimljivijom. Kako god, „rudari“ se dosljedno pridržavaju davno proklamovane taktike, da idu korak po korak, da otpisuju jednog po jednog protivnika, i da se onda maksimalno posvete sljedećem. Pa i da tog sljedećeg otpišu ... i tako redom.

"Biće riječi o predstojećim suparnicima, trenutno se radujemo trijumfu nad Grbljem, i to iz dva razloga. Prvi je što smo održali korak sa liderom, a drugi što smo pokazali da u Radanovićima, i u revanšu Kupa, s pravom možemo ciljati pobjedu za četvrtfinale. Mislim da smo bili bolji od Grblja, ako ne više, makar za taj jedan pogodak. Priznajem i da je bilo malo sreće u uvodnim minutima, kada su oni imali prečku i zicer za vođstvo. Kada smo to izdržali, pa onda poveli, čini mi se da više nije bilo dilema ko će trijumfovati" kaže Sabahudin Bekto, pomoćni trener Rudara.

U pljevaljskom timu su posebno zadovoljni činjenicom da su do bodova stigli sa prilično oslabljenim sastavom kome su falila četiri standardna prvotimca, Igumanović, Ivica Jovanović, Francišković i Useni. Većina njih će biti u stroju kada počne derbi.

"Rudar zato i jeste uvijek u vrhu crnogorskog fudbala, jer ima i širok i kvalitetan igrački kadar, pa se izostanak pomenute četvorice nije ni osjetio. Umjesto Jovanovića, zadatak da daje golove ovog puta je ispunio mladi Ivanović, i to na prilično efektan način. Ni ostali nisu morali da brinu, njihove zamjene su se potrudile da sve izgleda kao da su tu. U svakom slučaju, dodali smo još jednu recku na prethodnih pet i idemo dalje. Da se na miru i u sjajnom raspoloženju što bolje pripremimo za Budućnost. Biće to teška utakmica, i oni uz odličnu igru bez problema pobjeđuju. Međutim, sada im je na putu Rudar. A mi hoćemo baš na takvom meču definitivno da potvrdimo da se i ove godine mora ozbiljno računati na nas" zaključuje prvi Radojičićev saradnik.

Jedan derbi (Mogren), Pljevljaci su, dakle, odradili na perfektan način. Drugi slijedi. Kako god se završi, biće za fudbalske sladokusce. A možda i za jesenju titulu.

Bonus video: