Goropadni Totenhem, Liverpul završio s devetoricom

Golovima Modrića, Defoa i Adebajora (dva), te zahvaljujući isključenjima Adama i Škrtela, Totenhem napunio mrežu Liverpula (4:0)
0 komentar(a)
modrić, Foto: Beta/AP
modrić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.09.2011. 14:39h

Totenhem se poigravao s Liverpulom i kada su snage na terenu bile izjednačene, kako je tek bilo kada su "redsi" ostali s desetoricom, a potom i s devetoricom fudbalera...

Konačnih 4:0 za domaćina na "Vajt hart lejnu" možda i ne odslikava na pravi način odnos snaga dva tima u meču koji je definitivno otkrio da četa Kenija Dalgliša nema kvalitet da se umiješa u borbu za sam vrh tabele.

Totenhem se, s druge strane, oporavio nakon očajnog starta sezone, a ključ je očigledno u Luki Modriću - hrvatski vezista je cijeli avgust i polovinu septembra proveo u depresiji zbog neuspjelog transfera u Čelzi, da bi kada se napokon oporavio pokazao da Totenhem sa njim i bez njega nije isti tim.

Modrić je maestralnim golom sa 25 metara u 7. minutu razbio bedem Liverpula, a kada je Čarli Adam u 23. zbog divljačkog starta dobio drugi žuti karton, priča na sjeveru Londona bila je završena.

Jer, Liverpul je morao da napadne sa desetoricom, početkom nastavka i sa devetoricom (i Škrtel zbog pogibeljnih startova dobio dva žuta kartona), a kazna je bila ekspresna.

Defo je u 66. minutu imao slobodnu cijelu polovinu terena da se prošeta, namjesti i savlada Pepea Rejnu, a onda je Emanuel Adebajor nakon greške španskog golmana postigao treći gol i usmjerio goste ka katastrofi.

I konačno, u 90. minutu, Adebajor je još jednom iskoristio veliki prostor u napadu da na dodavanje Esu-Ekota postavi konačnih 4:0.

Bonus video: