Lalević riješio derbi začelja

"Mislim da smo bili bolji rival, naročito u prvom poluvremenu i sa dva gola obezbijedili zasluženu i veoma važnu pobjedu u borbi za bijeg sa dna tabele", kazao je Đukić, trener Berana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2011. 07:58h

Berane i Dečić odigrali su zanimljiv derbi začelja, domaći su za razliku od gostiju iskoristili svoje prilike, pa su tri boda zasluženo pripala timu koji vodi Slobodan Đukić.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Beranci su u 17. minutu stigli do vođstva. Na 20 metara od gola fauliran je Zejnilović, loptu je namjestio Lalević i preciznim udarcem smjestio je u desni donji ugao nemoćnog Pavićevića. Priliku da udvostruči prednost imao je Lutovac u 25. minutu, ali je njegov šut glavom golman gostiju efektno odbranio. On je, međutim, bio nemoćan šest minuta kasnije, kada ga je sa 14 metara ponovo savladao Lalević.

"Mislim da smo bili bolji rival, naročito u prvom poluvremenu i sa dva gola obezbijedili zasluženu i veoma važnu pobjedu u borbi za bijeg sa dna tabele", kazao je Slobodan Đukić, trener Berana.

Prvi od dva zicera da utakmicu učine zanimljivijom, Tuzani su propustili u 45. minutu. Đoković je previše komplikovao u šesnaestercu Berana, što je iskoristio golman Aković i spretno izbacio loptu u korner. Drugu veliku priliku da se vrate u život gosti su propustili u 70. minutu - Lekić je prošao po desnoj strani i uposlio usamljenog Pepića, ali je njegov šut sa osam metara odbranio odlični Aković.

"Beranci su postigli dva gola, dok mi nijesmo nijedan iako su naše šanse bile mnogo bolje od njihovih. U teškoj smo situaciji, ali vjerujem da ćemo u narednim utakmicama biti konkretniji i osvajati bodove", rekao je Mladen Vukićević, trener Dečića.

Berane - Dečić 2:0

Berane - Gradski stadion. Gledalaca: 800. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Nikola Razić (Podgorica). Strijelac: Lalević u 17. i 31. minutu. Žuti kartoni: A. Šćekić, Zejnilović, Milanović (Berane), Ajković, Nuhodžić, Pepić (Dečić).

Berane: Aković 7,5, Rugovac 7 (M. Šćekić), Lutovac 6,5, A. Šćekić 7, Peličić 7, Vučinić 6,5, Isljami 6,5 (Bojović), Babača 6,5 (Milanović), Lalević 7,5, Zejnilović 6,5, Raičević 6,5.

Dečić: Pavićević 6,5, Begović 6, Vukčević 6, Popović 6, Ajković 6,5, Radulović 6,5, Lekić 6,5, Đoković 6 (Krnić), Pepić 6, Nelević 6 (Nuhodžić), Milić 6 (Lazarević).

Bonus video: