Cetinjani stvarali šanse, Zeta pogađala

"Bilo je grešaka, ali smo zasluženo slavili. Igrači oba tima zaslužuju čestitke za borbenost po ovako teškim uslovima", kazao je Rade Vešović, trener Zete.
60 pregleda 0 komentar(a)
Korac, Foto: Luka Zeković
Korac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.09.2011. 07:28h

Iako je pobjeda Zete zaslužena, krajnji rezultat, ipak, ne odslikava najrealnije dešavanja sa terena. Cetinjani su u dobrom dijelu meča bili ravnopravni, imali i nekoliko odličnih šansi, ali su na kraju platili ceh promašajima i neiskustvu.

"Znali smo da je Lovćen došao sa namjerom da popravi rezultatski učinak, ali smo na kraju opravdali ulogu favorita. Bilo je grešaka, ali smo zasluženo slavili. Igrači oba tima zaslužuju čestitke za borbenost po ovako teškim uslovima", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Glavni arbitar Ranko Spasojević tri puta je pokazivao na bijelu tačku, napadač Zete Žarko Korać bio je siguran u 29. i 62. dok gostujući vezista Andrija Pejaković nije uspio da postigne počasni pogodak za Cetinjane sa 11 metara u 70. minutu. Golman Ivanović skrivio je penal nad Radovićem, a potom je odbranom sačuvao ubjedljivu prednost. Minut prije toga Korać je imao sjajnu šansu za het-trik, ali je golman gostiju Bajković na vrijeme istrčao i otklonio opasnost.

Domaćin je poveo u 18. minutu, a u glavnoj ulozi bio je Boris Došljak, nad kojim su skrivljena oba penala. Vezista Zete je nakon centaršuta Novovića glavom zahvatio loptu, a Ćetković natrčao na nju i zatresao sopstvenu mrežu. Domaćin je imao brojčanu prednost od 57. minuta, kada je štoper Nenad Vujović zaradio drugu javnu opomenu. Najbolje šanse za goste imali su upravo Vujović i Bogdanović (u dva navrata) u prvom dijelu, dok su u finišu nakon nerealizovanog penala zaprijetili Radović i Stanojević.

"Mislim da smo zaslužili više od ubjedljivog poraza, jer smo imali pet stopostotnih šansi. Čestitam Zeti na zasluženom trijumfu, a naš problem je što smo desetkovani, nemamo dovoljno igrača, kuburimo i sa povredama. Vjerujem, međutim, da u narednom kolu možemo da zabilježimo pobjedu protiv Berana", rekao je Marko Marković, trener Lovćena.

Zeta - Lovćen 3:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 200. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Ćetković (auto-gol) u 18, Korać u 29. i 62. minutu (oba iz penala). Žuti kartoni: Ivanović, A. Dabić, Vujačić, Kalačević, Peličić (Zeta), N. Vujović, Kaluđerović (Lovćen). Crveni karton: N. Vujović (Lovćen).

Zeta: Ivanović 7, A. Dabić 7 (M. M. Radulović), Vujačić 7, M. B. Radulović 7, Novović 7, Božović 7 (Kalačević), Burzanović 6,5, Došljak 7,5, Peličić 6,5, Korać 7, Orlandić 6,5 (M. Dabić 6,5).

Lovćen: Bajković 6, Mirković 6, N. Vujović 5,5, Ćetković 5,5, Marković 6, Kaluđerović 6, Ćeranić 6 (I. Pejaković 6), A. Pejaković 6, Bogdanović 6,5 (S. Vujović), Banović 6 (Stanojević), Radović 6,5.

Bonus video: