Simon debitovao, Blekburn poslije preokreta pobijedio Arsenal

U dresu Blekburna debitovao je crnogorski reprezentativac Simon Vukčević, koji je u 64. minutu zamijenio Formiku.
73 pregleda 0 komentar(a)
Jakubu, Foto: Reuters
Jakubu, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2011. 15:27h

Fudbaleri Blekburna zabilježili su danas prvu pobjedu u Premijer ligi ove sezone, tako što su u petom kolu poslije preokreta i dva autogola gostiju pobijedili Arsenal sa 4:3.

U dresu Blekburna debitovao je crnogorski reprezentativac Simon Vukčević, koji je u 64. minutu zamijenio Formiku.

Blekburn je poslije ove pobjede pretekao Arsenal na tabeli i nalazi se van opasne zone, a sa svog Ivud parka ispraćen je aplauzima. Nije, međutim, tako izgledalo prije meča, kada su navijači tražili odlazak trenera Stiva Kina. Po završetku meča, bilo je jasno koji tim se nalazi u krizi.

Arsenal i dalje ima samo jednu pobjedu u Premijer ligi, ali je danas dobro počeo, pošto je Žervinjo postigao gol za 1:0. Blekburn je izjednačio u 25. pogotkom Ajegbenija Jakubua, njegovim prvim za tim u

koji je došao posljednjeg dana prelaznog roka.

Arsenal je ponovo poveo u 34. minutu golom Mikela Artete i sa prednošću je otišao na poluvrijeme.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Aleksandar Song je postigao autogol za novo izjednačenje, da bi devet minuta kasnije, u 59, Jakubu donio prvu prednost Blekburnu - 32.

Klimavost Arsenalove odbrane ponovo je pokazao Loran Kosijelni još jednim autogolom, poslije koga je bilo 4:2 za Blekburn. Maruan Šamak uspio je u 85. minutu da ublaži poraz.

Blekburn je sada 13. na tabeli, a Arsenal 15.

Bonus video: