Zarate: Toti fenomen? Fenomeni osvajaju Zlatnu loptu

"Što se fenomena tiče, oni osvajaju Zlatnu loptu“, ironično je kazao Zarate jasno aludirajući na činjenicu da Toti nikada nije dobio takvo priznanje.
73 pregleda 0 komentar(a)
Mauro Zarate, Foto: Reuters
Mauro Zarate, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2011. 12:24h

Inter i Roma večeras na „Meaci“ od 20.45 igraju jedan od dva derbija kola (drugi u nedjelju veče igraju Napoli i Milan). To je, ujedno, i duel „davljenika“, dvije ekipe koje su porazima otvorile sezone u Seriji A (Inter je izgubio u Palermu, Roma kod kuće od Kaljarija), Roma je, uz to, ispala iz Lige Evrope, a Inter je izgubio prvi meč Lige šampiona od Trabzonspora...

Mauro Zarate, bivši napadač Lacija, sa Romom je igrao mnogo gradskih derbija, a imao je i priliku da polemiše sa kapitenom „Vučice“ Franćeskom Totijem.

„Zarate je dobar igrač, nije nikakav fenomen“, kazao je jednom prikom Toti.

Zarate mu nije ostao dužan, kazavši da „Toti govori, a ima 10 godina da je „gotov“...

„Sjećam se odlično tog prepucavanja. Od te rečenice mediji su napravili slučaj. Takve fraze, međutim, se često govore u fudbalu. Ipak, što se fenomena tiče, oni osvajaju Zlatnu loptu“, ironično je dodao Zarate jasno aludirajući na činjenicu da Toti nikada nije dobio takvo priznanje.

Interesantno, prije dolaska u Lacio, Zarate je imao mogućnost da postane član Rome.

„Menadžer koji me doveo u Lacio, Luis Riuz, ponudio me Romi. Međutim, oni su rekli da nisam igrač kakvog traže, ili nešto slično, pa sam na kraju završio u Laciju“, kaže Zarate.

Uoči večerašnjeg duela sa Romom, novi napadač Intera kaže:

“Roma je velika ekipa, i velike ekipe mogu da prorade u svakom trenutku, i tada postaju veoma opasne. Nadam se da to neće biti slučaj u subotu veče”, zaključio je argentinski napadač.

Bonus video: