Rudarov „revanš” prije revanša

"Na prethodna dva gostovanja bili smo maksimalni i bez primljenog gola. Nadam se da ćemo zadržati taj ritam", optimista je sve bolji Miroje Jovanović.
0 komentar(a)
Miroje i Simović, Foto: Zoran Đurić
Miroje i Simović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.09.2011. 07:58h

Nakon nepovoljnog rezultata (remija) sa Grbljem u prvoj utakmici Kupa, Pljevljaci su dobili dodatni motiv za današnji, prvenstveni susret protiv istog rivala u Radanovićima. A on je sadržan u jednoj riječi - revanš. Ako ga bude, eto nove, šeste uzastopne pobjede i sjajne uvertire za skori dolazak Budućnosti pod Golubinju.

Recept za priželjkivani revanš nije mnogo komplikovan. Treba igrati kao u srijedu, konstantno napadati, stvarati šanse i mijenjati samo jednu stvar - realizaciju. Ona, jednostavno, mora biti konkretnija i trijumf ne bi smio da izostane. Bez obzira što su Grbljani i u Pljevljima potvrdili da su neugodan, čvrst suparnik, koga nije baš tako lako slomiti. Posebno ne na njihovoj travi. Razlog plus za optimizam leži u činjenici da su neki kadrovski problemi prevaziđeni. Mijatović i Vlahović se vraćaju u ekipu, možda i Useni, pa će na povratak, vjerovatno do derbija idućeg vikenda, sačekati samo Igumanović i Francišković.

"Nema tu šta da se filozofira. Potrebna nam je pobjeda i učinićemo sve da je ostvarimo. Kvalitetniji smo od domaćina, mislim da smo to dokazali prije tri dana, iako nismo slavili. Samo će nam biti potrebno malo više koncentracije u napadu i neće biti problema. Naravno, Grbalj ima kvalitet, pokazao je to i u Nikšiću i u Pljevljima, što znači da ga nijednog momenta ne smijemo i nećemo potcijeniti. A kada Rudar svih 90 minuta igra ozbiljno i disciplinovano, bodovi nisu daleko. Na prethodna dva gostovanja bili smo maksimalni i bez primljenog gola. Nadam se da ćemo zadržati taj ritam", optimista je sve bolji Miroje Jovanović.

Grbalj je ostvario dobar rezultat u Kupu, a danas će pokušati da ode i korak dalje u Radanovićima...

"Sada igramo na domaćem terenu, pokušaćemo da osvojimo sva tri boda, mada ne bismo bili nezadovoljni ni bodom. Imamo, međutim, puno problema oko sastava tima, jer je Janković pod suspenzijom, dok su Mićić i Jovanović povrijeđeni. Uz njih, pod znakom pitanja je i nastup Glavana i Simunovića. Siguran sam, međutim, da će igrači koji dobiju šansu pružiti maksimum. Cijenimo ekipu Rudara, kao i ostale protivnike, ali uz sve poštovanje - gledamo sebe i u svakom meču se trudimo da na najbolji način odradimo ono što je do nas", rekao je Zoran Tripković, trener Grblja.

Grbalj - Rudar

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dragiša Drljević (Berane). Početak u 16 časova.

Grbalj (4-2-3-1): Radulović - Magud, Milojko, Mikijelj, Vuković - Mršulja, Manojlović - Stijepović, Bećirović, Kljajević - Milić.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić - Radusinović, Brnović, Vlahović (Sekulić) - Ivanović, I. Jovanović - Stojanović.

Bonus video: