Šok na San Siru: Benevento pobijedio Milan i ugrozio mu Evropu

"Vučica" čuva treće mjesto, bruka "rosonera"
3 komentar(a)
benevento, Foto: Beta/AP
benevento, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.04.2018. 20:54h

Roma je spremna za Liverpul, a rotacija trenera Euzebija di Franćeska u Seriji A je u potpunosti uspjela.

"Vučica" je na gostovanju Spalu zaigrala sa praktično kombinovanim timom (bez Edina Džeka, Aleksandara Kolarova, Danijelea de Rosija, Alesandra Florencija i Džengiza Undera koji je ušao u nastavku), ali rezultat nije trpio - slavila je sa 3:0, pa će i nakon 34. kola ostati na trećem mjestu italijanskog šampionata.

Autogol Franćeska Vikarija u 33. minutu je usmjerio utakmicu, Roma je do poluvremena imala još dvije velike šanse da udvostruči prednost, ali je promašaje naplatila u nastavku.

СПАЛ - Рома. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Prvo je pogodio Rađa Naingolan za 2:0, a onda se upisao i češki napadač Patrik Šik kojem je to bio prvi gol ove sezone u Seriji A.

Spal je tako prekinuo niz od osam utakmica bez poraza, a imao je šest remija zaredom...

Rimski tim četiri kola prije kraja šampionata ima 67 bodova, tri više od Lacija, a četiri od Intera, koji sjutra od 15 časova igraju mečeve 34. runde - Inter gostuje Kjevu, dok će "nebesko-plavi" igrati sa Sampdorijom na "Olimpiku".

Đenaro Gatuzo je dugo izgledao kao Milanov spasilac, ali će mu u biografiji pisati da je u jednoj sezoni remizirao pa izgubio od Beneventa.

Милан - Беневенто. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Vještice", koje se vraćaju u Seriju B, šokirale su "rosonere" u Milanu i slavile sa 1:0 - jedini pogodak postigao je Jemelo.

Milan sada komplikuje situaciju u borbi za plasman u Ligu Evrope i kliznuće na sedmo mjesto ako Atalanta sjutra savladao Torino na svom terenu.

Veliki korak ka opstanku napravio je Sasuolo pobjedom nad Fiorentinom (1:0).

Jedini pogodak dao je Mateo Politano.

Bonus video: