Kadeti igrali bez golova sa Belgijom

"I u ovom meču bili smo više nego ravnopravan protivnik odličnoj selekciji Belgije" rekao je selektor Kovačević
0 komentar(a)
Kadeti, Foto: FSCG
Kadeti, Foto: FSCG
Ažurirano: 15.09.2011. 19:18h

Kadetska reprezentacija Crne Gore igrala je bez golova sa odgovarajućom selekcijom Belgije u prijateljskoj utakmici u luksemburškom Bertriksu. U prvom duelu koji je odigran u utorak, Belgija je slavila sa 2:0.

"Jako sam zadovoljan onim što sam vidio. Ritam utakmice bio je žestok, kao da je riječ o seniorima, a ne dječacima koji tek treba da igraju prave utakmice. Osim na fizičkom, igrači su položili test i na psihološkom planu. Pokazali su da mogu da se uzdignu samo dva dana nakon poraza i budu ravnopravni sa favorizovanim protivnikom" rekao je Sava Kovačević, selektor naše reprezentacije.

Oba tima su igrala veoma disciplinovano, pa je bilo mnogo manje šansi nego u prvom meču. Bolje šanse imala je naša selekcija - Kosović nije uspio da kazni grešku golmana Pirara, dok je Janković bio zamalo neprecizan. U finišu je Belgija imala sjajnu šansu, ali je udarac Origija na gol-crti zaustavio Milović.

"I u ovom meču bili smo više nego ravnopravan protivnik odličnoj selekciji Belgije. Potvrdilo se ono što smo i ranije govorili - da su ove utakmice bile idealna proba pred kvalifikacioni turnir. S obzirom da je ovo bila posljednja šansa da isprobamo neke nove ideje, uigravali smo ekipu sa Milovićem na štoperu i Šarkićem na lijevom beku što se pokazalo kao pun pogodak" rekao je Kovačević.

Naša selekcija će narednog mjeseca biti domaćin kvalifikacionog turnira na kojem će učestvovati još Španija, Poljska i Malta.

Belgija – Crna Gora 0:0

Bertriks – Gradski stadion. Gledalaca: 200. Sudija: De Marnef (Belgija). Žuti kartoni: Žabi (Belgija), Šarkić, Nedović (Crna Gora).

Belgija: Pirar, Losinjo (Van den Atkerven), Pake (Mert), Debra, Dendonker, Serve, Hendriks, Jagan (Dierckx), Žabi (Origi), Salumu (Fiore), Rejmeker.

Crna Gora: Korić, Kaluđerović, Baošić, Milović, Šarkić, Jovanović, Nedović (Čađenović), Kosović (Prančić), Janković (Ćosić), Boljević (Grbović), Cmiljanić (Lalošević).

Bonus video: