Crveni Real jedva u Zagrebu

Trabzonspor šokirao Inter na "Đuzepe Meaci", Mančester junajted neriješeno u Lisabonu
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.09.2011. 21:01h

Umjesto u bijelim, ili makar crnim, Real je prvi put u istoriji igrao u crvenim dresovima.

I jedva se provukao u Zagrebu, gdje je teže nego što se očekivalo, u posljednjih 15 minuta i sa igračem manje, sačuvao 1:0 protiv Dinama trijumfom otvorio pohod ka jubilarnoj 10. tituli prvaka Evrope.Presuda Di MarijeUmjesto u hotelu “Esplanade”, suspendovani Žoze Murinjo ipak je odgledao meč sa vrha maksimirskog stadiona, gdje je ograđen staklom u svečanoj loži prisustvovao težoj utakmici za Real od većine koje vodi u Primeri.

Dinamo je hrabro ušao u meč i odigrao gotovo “do limita”. U takvom odnosu snaga razliku je napravio samo Anhel di Marija, koji je u 53. minutu nakon akcije Ronalda, Benzeme i Marsela spakovao loptu pod prečku inače sjajnog golmana Kelave.

- Ne volim da gubim, ali sam ponosan na igrače - rekao je trener Dinama Kruno Jurčić.

Nakon 0:0 na poluvremenu fudbaleri Dinama ispraćeni su gromoglasnim aplauzom, iako je Real imao nekoliko sjajnih šansi (Ronaldo, Di Marija, Ozil, Benzema) a Kelava refleksom mačke morao da spasava gol. Nije, međutim, ni hrvatski šampion istao dužan Rukavina je u 33. minutu pogledao u oči Ikera Kasiljasa, bila je to vjerovatno najveća prilika na utakmici, ali je pucao pravo u njega.

A takva šanse se protiv Reala ne ukazuje dva puta. Di Marija je pogodio mrežu i olakšao gostima utakmicu sve dok Marselo u 74. minutu nije pokušao da isfolira penal, zaradivši drugi žuti karton.

Dinamo je krenuo u napad, ušao je i Fatos Bećiraj, igralo se uglavom ispred gola Reala, ali “modri” nisu imali kvalitet da izjednače.

- Važno je bilo početi pobjedom Ligu šampiona, zadovoljan sam - rekao je Kristijano Ronaldo.Besana noć za MoratijaTrabzonspor je šokirao Inter na “Đuzepe Meaci”, priredivši jednu od najvećih evropskih senzacija posljednih godina. Ekipa koja ušla u Ligu šampiona kao rezerva (umjesto Fenerbahčea) gurnula je u besanu noć gazdu Intera Masima Moratija, koji je vjerovatno do jutra vagao da li da smijeni “neposlušnog” trenera Đanpjera Gaspernija kome je još prije meča naredio da - promijeni formaciju.

I Inter je igrao u novoj formaciji (sa četvoricom u odbrani) ali je ishod bio isti kao u nedjelju veče u Palermu.

- Situacija je teška, ali budite sigurni da ćemo se iskupiti. Morati? Riječi koje ste mu izvukli iz konteksta ne idu nikom na čast, jer smo nas dvojica u fantastičnim odnosima - odbrusio je Gasperini novinarima.

Debi turskog tima u Ligi šampiona uljepšao je češki defanzivac Ondrej Selustka, koji je u 76. minutu prikucao loptu u mrežu nakon što je Altintop pogodio prečku.

Ako je šta dobro bilo za Inter, onda je to rezultat drugog meča u grupi - Lil je vodio 2:0, ali je CSKA golovima Dumbije u 72. i 90. minutu izjednačio na 2:2. Tužnom epilogu za Francuze sa terena je svjedočio i Marko Baša, koji je igrao svih 90 minuta. Bajern lako u ViljarealuBajern je postigao po jedan gol u oba poluvremena za sjajan početak puta koji bi, po planovima njemačkih navijača, trebao da se završi 17. maja u finalu Lige šampiona na njihovoj “Alijanc areni”.

Kros na asistenciju Riberija i Rafinja nakon solo-prodora ostavili su Viljareal da se davi u jednoj od najizjednačenijih grupa u istoriji Lige šampiona (Mančester siti i Napoli remizirali su u drugom meču).

- Nismo očekivali da izgubimo kod kuće, ali ovo je tek prva utakmica. Ima ih još pet - smirivao je tenziju nakon meča vezista Viljareala Cani.A debi Mančester sitija u Ligi šampiona nije bio baš kao start u Premijer ligi ove sezone, ali je makar izbjegnut poraz - Srbin Kolarov je odgovorio na gol Lavecija za konačnih 1:1.

- Glupo smo primili gol, ali smo se makar uvjerili kako je igrati Ligu šampiona. Sada idemo u Minhen i moramo da dobijemo - kazao je Roberto Manćini koji je cijeli meč držao Stefana Savića na klupi. Gigs za istorijuU novu kampanju Lige šampiona Mančester junajted je krenuo bodom protiv Benfike (1:1), izborenim u paklu sztadiona “La Luš” zahvaljujući starom, dobrom Rajanu Gigsu. Velšanin se u finišu prvog poluvremena prošetao kroz portugalsku odbranu i sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca odgovorio na raniji gol Rubena Kardosa.

Gigs je tako postigao gol i u 16. različitoj sezoni Lige šampiona, pretekavši Raula, koji je pogađao u 15 godina. Podatak za istoriju.

Rezultati

Grupa A

Mančester siti - Napoli 1:1

Kolarov 75. - Kavani 69.

Viljareal - Bajern 0:2

Kros 7, Rafinja 76.

Grupa B

Lil - CSKA 2:2

Sou 45, Pedreti 57. - Dumbija 72, 90.

Inter - Trabzonspor 0:1

Selustka 76.

Grupa C

Bazel - Ocelul 2:1

Frej 39, 84 (penal) - Pena 58.

Benfika - Mančester junajted 1:1

Kardoso 24. - Gigs 42.

Grupa D

Dinamo Zagreb - Real Madrid 0:1

Di Marija 53.

Ajaks - Lion 0:0

Bonus video: